De directie van Tessenderlo Chemie in Ham heeft met onmiddellijke ingang beslist om de onderhandelingen met de vakbonden over het herstructureringsplan op te schorten.

Aanleiding is de agressie van de stakers aan de bedrijfspoort ten opzichte van de werkwillige bedienden en kaderleden. Eén werknemer is in het ziekenhuis opgenomen wegens gehoorschade door vuurwerk en lichte explosieven. De werkwilligen worden nog steeds gegijzeld, aldus de directie.

Volgens de vakbonden is het net andersom. "De directie wil niet verder praten. Anders was het piket al lang weg", zegt vakbondsman Eddy Kellens (ACV).

Onderhandelingen

De onderhandelingen zelf verliepen volgens beide partijen nochtans constructief, met de intentie om snel tot een akkoord te komen. De sfeer aan de bedrijfspoort was daarentegen erg grimmig.

Volgens de directie werden een 60-tal bedienden en kaderleden, die niet deelnemen aan de nu al 2 weken durende staking, verhinderd om het bedrijf te verlaten.

Pesterijen

"Zij werden tegengehouden door leden van het stakerspiket, die met projectielen gooiden zoals eieren, tomaten, vuurwerk en lichte explosieven", aldus de directie. "Daarnaast was er heel wat intimidatie door agressief taalgebruik en andere pesterijen. Een bediende is in het ziekenhuis opgenomen wegens gehoorschade. Dit is totaal onaanvaardbaar."

Op dit moment worden de werkwillige werknemers trouwens nog steeds gegijzeld. Niemand mag voorlopig het bedrijf verlaten, aldus de directie.

"Helemaal niet waar", reageert vakbondsman Eddy Kellens. "De meesten zijn vertrokken via een andere weg. De directie gijzelt ons, want wij willen praten en zij niet." (Belga/EE)

De directie van Tessenderlo Chemie in Ham heeft met onmiddellijke ingang beslist om de onderhandelingen met de vakbonden over het herstructureringsplan op te schorten. Aanleiding is de agressie van de stakers aan de bedrijfspoort ten opzichte van de werkwillige bedienden en kaderleden. Eén werknemer is in het ziekenhuis opgenomen wegens gehoorschade door vuurwerk en lichte explosieven. De werkwilligen worden nog steeds gegijzeld, aldus de directie. Volgens de vakbonden is het net andersom. "De directie wil niet verder praten. Anders was het piket al lang weg", zegt vakbondsman Eddy Kellens (ACV). Onderhandelingen De onderhandelingen zelf verliepen volgens beide partijen nochtans constructief, met de intentie om snel tot een akkoord te komen. De sfeer aan de bedrijfspoort was daarentegen erg grimmig. Volgens de directie werden een 60-tal bedienden en kaderleden, die niet deelnemen aan de nu al 2 weken durende staking, verhinderd om het bedrijf te verlaten. Pesterijen "Zij werden tegengehouden door leden van het stakerspiket, die met projectielen gooiden zoals eieren, tomaten, vuurwerk en lichte explosieven", aldus de directie. "Daarnaast was er heel wat intimidatie door agressief taalgebruik en andere pesterijen. Een bediende is in het ziekenhuis opgenomen wegens gehoorschade. Dit is totaal onaanvaardbaar." Op dit moment worden de werkwillige werknemers trouwens nog steeds gegijzeld. Niemand mag voorlopig het bedrijf verlaten, aldus de directie. "Helemaal niet waar", reageert vakbondsman Eddy Kellens. "De meesten zijn vertrokken via een andere weg. De directie gijzelt ons, want wij willen praten en zij niet." (Belga/EE)