Stadsbader uit Harelbeke neemt BAM Contractors over van de Nederlandse bouwgroep Koninklijke BAM. Een overnamebedrag werd niet vrijgegeven.

Door de deal krijgt Stadsbader Group er 400 werknemers bij, wat het totaal op 1.650 personeelsleden brengt. Het is wel de bedoeling dat BAM Contractors als autonoom bedrijf blijft functioneren binnen Stadsbader Group. Jan Folens blijft ook de leiding over BAM Contractors behouden. 'Beide bedrijven behouden hun eigen markt en zullen complementair opereren', zo luidt het in een mededeling van Stadsbader.

De aannemingsgroep is met de overeenkomst meteen goed voor een jaarlijkse omzet van ongeveer 600 miljoen euro. De deal moet wel nog de formele goedkeuring krijgen van de mededingingsautoriteiten.

BAM Contractors bouwt onder meer de Scheldetunnel in Antwerpen, de spoorbrug in Genk en bouwt ook mee aan het Brusselse Metro 3-project.

'Dit nieuwe hoofdstuk biedt heel wat kansen in de verdere ontwikkeling van de activiteiten van Stadsbader Group. Gezien de reputatie van BAM Contractors als sterke speler in de civiele projecten, spoor- en bovenleidingswerken creëert zij absoluut een toegevoegde waarde', meldt Stadsbader nog. .

Stadsbader uit Harelbeke neemt BAM Contractors over van de Nederlandse bouwgroep Koninklijke BAM. Een overnamebedrag werd niet vrijgegeven. Door de deal krijgt Stadsbader Group er 400 werknemers bij, wat het totaal op 1.650 personeelsleden brengt. Het is wel de bedoeling dat BAM Contractors als autonoom bedrijf blijft functioneren binnen Stadsbader Group. Jan Folens blijft ook de leiding over BAM Contractors behouden. 'Beide bedrijven behouden hun eigen markt en zullen complementair opereren', zo luidt het in een mededeling van Stadsbader. De aannemingsgroep is met de overeenkomst meteen goed voor een jaarlijkse omzet van ongeveer 600 miljoen euro. De deal moet wel nog de formele goedkeuring krijgen van de mededingingsautoriteiten. BAM Contractors bouwt onder meer de Scheldetunnel in Antwerpen, de spoorbrug in Genk en bouwt ook mee aan het Brusselse Metro 3-project. 'Dit nieuwe hoofdstuk biedt heel wat kansen in de verdere ontwikkeling van de activiteiten van Stadsbader Group. Gezien de reputatie van BAM Contractors als sterke speler in de civiele projecten, spoor- en bovenleidingswerken creëert zij absoluut een toegevoegde waarde', meldt Stadsbader nog. .