Dat schrijft De Tijd.

De regeling is bedoeld voor zowat 300 werknemers die in 2015 of 2016 58 jaar worden. Belfius biedt hun een aantrekkelijke exit aan.

De betrokkenen kunnen halftijds werken tot hun 58ste en mogen het na die leeftijd voor bekeken houden. Ze kunnen hun loon aanvullen via tijdskrediet en via een extra premie van de bank.

"Die maatregel laat Belfius toe om het vertrek van die werknemers te versnellen, met als doel de kosten te verminderen en beter te reageren op het ongunstige economische klimaat", legt de bank uit.

De 300 werknemers moeten voor 1 december laen weten of ze op de regeling ingaan.

De federale overheid, de enige aandeelhouder van Belfius, wil net het tegenovergestelde: oudere werknemers langer aan de slag houden.

(Belga/RR)

Dat schrijft De Tijd.De regeling is bedoeld voor zowat 300 werknemers die in 2015 of 2016 58 jaar worden. Belfius biedt hun een aantrekkelijke exit aan. De betrokkenen kunnen halftijds werken tot hun 58ste en mogen het na die leeftijd voor bekeken houden. Ze kunnen hun loon aanvullen via tijdskrediet en via een extra premie van de bank. "Die maatregel laat Belfius toe om het vertrek van die werknemers te versnellen, met als doel de kosten te verminderen en beter te reageren op het ongunstige economische klimaat", legt de bank uit. De 300 werknemers moeten voor 1 december laen weten of ze op de regeling ingaan. De federale overheid, de enige aandeelhouder van Belfius, wil net het tegenovergestelde: oudere werknemers langer aan de slag houden.(Belga/RR)