Spyker Cars verklaarde maandag dat het resultaat van de gesprekken met een niet nader genoemde financiële instelling "onzeker is en de goedkeuring vergt van de Zweedse autoriteiten". Hoeveel een verkoop van het vastgoed kan opleveren werd niet meegedeeld. Volgens bronnen geraadpleegd door het persagentschap Bloomberg zou de transactie geregeld worden door een van de twee banken die in handen zijn van de Russchische investeerder Vladimir Antonov: Bankas Snoras in Litouwen of Latvijas Krajbanka in Letland.

De productie in de Saab-fabriek in Trollhattan, in het westen van Zweden, kwam sinds 29 maart met de regelmaat van een klok stil te liggen, nadat toeleveranciers de leveringen stopgezet hadden als gevolg van onbetaalde rekeningen. Door vers kapitaal op te halen - via de verkoop van vastgoed - hoopt de Saab-eigenaar de toeleveranciers te kunnen vergoeden en de productie weer op gang te krijgen. Spyker Cars nam Saab in 2010 over van de Amerikaanse autoreus General Motors (GM).

CEO van Saab Jan- Aake Jonsson gaf op 4 april toe dat de Zweedse autobouwer in de tweede helft van het eerste kwartaal 2011 af te rekenen kreeg met krappe liquiditeiten, maar wilde daarbij geen details bekendmaken.

Spyker Cars verklaarde maandag dat het resultaat van de gesprekken met een niet nader genoemde financiële instelling "onzeker is en de goedkeuring vergt van de Zweedse autoriteiten". Hoeveel een verkoop van het vastgoed kan opleveren werd niet meegedeeld. Volgens bronnen geraadpleegd door het persagentschap Bloomberg zou de transactie geregeld worden door een van de twee banken die in handen zijn van de Russchische investeerder Vladimir Antonov: Bankas Snoras in Litouwen of Latvijas Krajbanka in Letland. De productie in de Saab-fabriek in Trollhattan, in het westen van Zweden, kwam sinds 29 maart met de regelmaat van een klok stil te liggen, nadat toeleveranciers de leveringen stopgezet hadden als gevolg van onbetaalde rekeningen. Door vers kapitaal op te halen - via de verkoop van vastgoed - hoopt de Saab-eigenaar de toeleveranciers te kunnen vergoeden en de productie weer op gang te krijgen. Spyker Cars nam Saab in 2010 over van de Amerikaanse autoreus General Motors (GM). CEO van Saab Jan- Aake Jonsson gaf op 4 april toe dat de Zweedse autobouwer in de tweede helft van het eerste kwartaal 2011 af te rekenen kreeg met krappe liquiditeiten, maar wilde daarbij geen details bekendmaken.