De ochtendploeg bij ExxonMobil legde als eerste spontaan het werk neer. De dagploeg en de middagploeg sloten zich bij de actie aan.

De vakbonden wijzen meerdere oorzaken aan voor de spontane werkonderbreking. "Door de uitbreiding van de raffinaderij is een te hoge werkdruk ontstaan in verschillende diensten. Hierdoor ontstaan problemen met betrekking tot veiligheid, opname van verlof en het opbouwen van overuren. Het beleid in de onderneming wordt bovendien als overdreven repressief ervaren. De werknemers vragen volledige toepassing van de afspraken in de petroleumsector", luidt het.

De onderhandelingen met de directie lopen, maar voorlopig zonder concrete vooruitzichten. De raffinaderij draait op veiligheidsprocedures met een minimumbezetting.

Bij de Antwerpse raffinaderij ExxonMobil wordt ook dinsdag nog actie gevoerd. Directie en vakbonden hebben een akkoord bereikt over de minimumbezetting tijdens de acties. Dat zegt Rik Van Reeth van LBC-NVK aan Belga.

Intussen is een sociaal bemiddelaar onderweg om mee aan de onderhandelingstafel te zitten. Ook Ronny Leblon van BBTK bevestigt dat de gesprekken voortgaan. De vakbonden hebben dinsdagmiddag het personeel ingelicht over de vorderingen.

De ochtendploeg bij ExxonMobil legde als eerste spontaan het werk neer. De dagploeg en de middagploeg sloten zich bij de actie aan. De vakbonden wijzen meerdere oorzaken aan voor de spontane werkonderbreking. "Door de uitbreiding van de raffinaderij is een te hoge werkdruk ontstaan in verschillende diensten. Hierdoor ontstaan problemen met betrekking tot veiligheid, opname van verlof en het opbouwen van overuren. Het beleid in de onderneming wordt bovendien als overdreven repressief ervaren. De werknemers vragen volledige toepassing van de afspraken in de petroleumsector", luidt het. De onderhandelingen met de directie lopen, maar voorlopig zonder concrete vooruitzichten. De raffinaderij draait op veiligheidsprocedures met een minimumbezetting.Bij de Antwerpse raffinaderij ExxonMobil wordt ook dinsdag nog actie gevoerd. Directie en vakbonden hebben een akkoord bereikt over de minimumbezetting tijdens de acties. Dat zegt Rik Van Reeth van LBC-NVK aan Belga.Intussen is een sociaal bemiddelaar onderweg om mee aan de onderhandelingstafel te zitten. Ook Ronny Leblon van BBTK bevestigt dat de gesprekken voortgaan. De vakbonden hebben dinsdagmiddag het personeel ingelicht over de vorderingen.