Eurowings in volgens Lufthansa goed uitgerust om andere maatschappijen te integreren. "Er zijn in Europa veel maatschappijen die te klein zijn om te overleven, en te groot om te verdwijnen", aldus Spohr. Er zijn verscheidene vormen van samenwerking mogelijk, gaande van leasing tot participaties of fusies.

"Als de consolidering komt, moeten we klaarstaan", zegt Spohr.

Lufthansa heeft op dit moment over 45 procent van de aandelen van Brussels Airlines in handen, en beschikt al jaren over een optie om de Belgen volledig in te lijven. Tegen oktober zou de beslissing daarover vallen.

Als beslist wordt tot een volledige overname, volgt een integratie van Brussels Airlines bij Eurowings, aldus Spohr.

Het is niet voor het eerst dat Lufthansa verklaart dat Brussels Airlines mogelijk onder dak zal komen bij de lagekostendochter. (Belga/BO)

Eurowings in volgens Lufthansa goed uitgerust om andere maatschappijen te integreren. "Er zijn in Europa veel maatschappijen die te klein zijn om te overleven, en te groot om te verdwijnen", aldus Spohr. Er zijn verscheidene vormen van samenwerking mogelijk, gaande van leasing tot participaties of fusies. "Als de consolidering komt, moeten we klaarstaan", zegt Spohr. Lufthansa heeft op dit moment over 45 procent van de aandelen van Brussels Airlines in handen, en beschikt al jaren over een optie om de Belgen volledig in te lijven. Tegen oktober zou de beslissing daarover vallen. Als beslist wordt tot een volledige overname, volgt een integratie van Brussels Airlines bij Eurowings, aldus Spohr. Het is niet voor het eerst dat Lufthansa verklaart dat Brussels Airlines mogelijk onder dak zal komen bij de lagekostendochter. (Belga/BO)