De afgelopen tijd raakte Credit Suisse in opspraak vanwege een opdracht om ex-topbankier Iqbal Khan te schaduwen. Hij werd achtervolgd door privédetectives nadat hij overstapte naar concurrent UBS. De vrees leefde dat Khan bankiers wilde weglokken bij zijn oude werkgever.

De kwestie kostte de kop van operationeel directeur Pierre-Olivier Bouée, die de opdracht tot het spioneren zou hebben gegeven. Thiam wist vermoedelijk niet van de spionageopdracht. Een onderzoek door een advocatenkantoor sprak de CEO vrij. Khan vertrok wel onverwacht bij Credit Suisse na een vermeend conflict met Thiam.

Credit Suisse heeft al een vervanger voor Thiam gevonden. Thomas Gottstein wordt de nieuwe topman. Hij staat momenteel aan het hoofd van de Zwitserse tak van Credit Suisse.

De CEO stapt zelf op in overeenkomst met de raad van bestuur, dixit de bank, maar het bestuur schaart zich anderzijds ook unaniem achter voorzitter Urs Rohner. Hij heeft het bestuur 'in de voorbije turbulente tijden lofwaardig geleid' en krijgt de volle steun tot het eind van zijn mandaat in 2021.

De afgelopen tijd raakte Credit Suisse in opspraak vanwege een opdracht om ex-topbankier Iqbal Khan te schaduwen. Hij werd achtervolgd door privédetectives nadat hij overstapte naar concurrent UBS. De vrees leefde dat Khan bankiers wilde weglokken bij zijn oude werkgever. De kwestie kostte de kop van operationeel directeur Pierre-Olivier Bouée, die de opdracht tot het spioneren zou hebben gegeven. Thiam wist vermoedelijk niet van de spionageopdracht. Een onderzoek door een advocatenkantoor sprak de CEO vrij. Khan vertrok wel onverwacht bij Credit Suisse na een vermeend conflict met Thiam. Credit Suisse heeft al een vervanger voor Thiam gevonden. Thomas Gottstein wordt de nieuwe topman. Hij staat momenteel aan het hoofd van de Zwitserse tak van Credit Suisse. De CEO stapt zelf op in overeenkomst met de raad van bestuur, dixit de bank, maar het bestuur schaart zich anderzijds ook unaniem achter voorzitter Urs Rohner. Hij heeft het bestuur 'in de voorbije turbulente tijden lofwaardig geleid' en krijgt de volle steun tot het eind van zijn mandaat in 2021.