Het parket voert een onderzoek naar witwaspraktijken waarbij minstens twee werknemers van de bank betrokken zouden zijn. Aan de actie namen 170 agenten en inspecteurs deel.

Medewerkers van de bank worden ervan verdacht klanten geholpen te hebben om offshorebedrijven in belastingparadijzen op poten te zetten.

Deutsche Bank, die de inval intussen bevestigd heeft, verklaart dat ze haar volledige medewerking verleent aan de autoriteiten.

Het onderzoek van Justitie vloeit voort uit de zogenaamde Panama Papers, die onthullingen brachten over het opzetten van malafide constructies in belastingparadijzen.

Reorganisatie na teleurstellende resultaten

Onder leiding van Sewing ondergaat Deutsche Bank overigens een stevige reorganisatie. De bank werd hard geraakt tijdens de financiële crisis. Ook moest voor miljarden aan boetes worden betaald voor misstanden uit het verleden. Stevige concurrentie vertaalde zich verder in een kleiner marktaandeel bij de commerciële tak en de investeringsbank. Het nieuwe managementteam, dat in april aantrad, beloofde de bank uit het slop te trekken en te snijden in de kosten.

De Duitse grootbank boekte in het derde kwartaal van dit jaar een nettowinst van 229 miljoen euro tegenover 649 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. Ook de inkomsten vielen lager uit: 6,2 miljard euro tegenover tegenover 6,8 miljard euro een jaar eerder.

Het parket voert een onderzoek naar witwaspraktijken waarbij minstens twee werknemers van de bank betrokken zouden zijn. Aan de actie namen 170 agenten en inspecteurs deel. Medewerkers van de bank worden ervan verdacht klanten geholpen te hebben om offshorebedrijven in belastingparadijzen op poten te zetten.Deutsche Bank, die de inval intussen bevestigd heeft, verklaart dat ze haar volledige medewerking verleent aan de autoriteiten.Het onderzoek van Justitie vloeit voort uit de zogenaamde Panama Papers, die onthullingen brachten over het opzetten van malafide constructies in belastingparadijzen.Onder leiding van Sewing ondergaat Deutsche Bank overigens een stevige reorganisatie. De bank werd hard geraakt tijdens de financiële crisis. Ook moest voor miljarden aan boetes worden betaald voor misstanden uit het verleden. Stevige concurrentie vertaalde zich verder in een kleiner marktaandeel bij de commerciële tak en de investeringsbank. Het nieuwe managementteam, dat in april aantrad, beloofde de bank uit het slop te trekken en te snijden in de kosten.De Duitse grootbank boekte in het derde kwartaal van dit jaar een nettowinst van 229 miljoen euro tegenover 649 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. Ook de inkomsten vielen lager uit: 6,2 miljard euro tegenover tegenover 6,8 miljard euro een jaar eerder.