Dat Photo Hall slagzij maakte, was al lang geweten. Voormalig CEO Tonny Van Doorslaer slaagde er echter niet in om het tij te keren, en zijn opvolger Stef De Corte gooit nu de handdoek in de ring. "Sinds geruime tijd ondervindt de Retail Group de gevolgen van de crisis, gecombineerd met de achteruitgang van de markt van de consumentenelektronica, de druk op de prijzen en een verhoogde concurrentie", meldt Spector.

"Sinds begin 2011 werden verschillende maatregelen genomen om de situatie te verbeteren", klinkt het. Zo werden winkels gesloten en werd het management gewijzigd. Bovendien werd het aantal personeelsleden verlaagd en werden de voorraden sterk afgebouwd. "Het resultaat van deze maatregelen bleek onvoldoende om een akkoord op korte termijn met de kredietverstrekkers te vinden", voegt Spector eraan toe.

De Retail Group is een van de twee kernactiviteiten van Spector en omvat de detailhandel van consumentenelektronica en multimediaproducten onder de merknamen Photo Hall en Hifi International. De divisie telt 98 winkels in België en Luxemburg en heeft ook twee e-commerce verkooppunten. Photo Hall vertegenwoordigt wel bijna driekwart van de omzet van de hele groep.

Spector heeft ook nog een imagingdivisie, die vooral foto-opnames verwerkt en producten als fotoboeken en kalenders maakt.
De Corte hoopt alvast binnen vier maanden een koper te kunnen vinden. Contacten met kandidaat-overnemers zijn er evenwel nog niet, laat de CEO weten aan Belga.

Voor het personeel van Photo Hall, een 300-tal in België en ongeveer 120 in Luxemburg, verandert de wet op continuïteit van ondernemingen voorlopig niets. Ook de consument zou niets van de procedure mogen merken, zegt De Corte. "De garantie voor de producten die we verkopen blijft geldig, want die wordt verstrekt door de fabrikant." (Be.L.)

Dat Photo Hall slagzij maakte, was al lang geweten. Voormalig CEO Tonny Van Doorslaer slaagde er echter niet in om het tij te keren, en zijn opvolger Stef De Corte gooit nu de handdoek in de ring. "Sinds geruime tijd ondervindt de Retail Group de gevolgen van de crisis, gecombineerd met de achteruitgang van de markt van de consumentenelektronica, de druk op de prijzen en een verhoogde concurrentie", meldt Spector. "Sinds begin 2011 werden verschillende maatregelen genomen om de situatie te verbeteren", klinkt het. Zo werden winkels gesloten en werd het management gewijzigd. Bovendien werd het aantal personeelsleden verlaagd en werden de voorraden sterk afgebouwd. "Het resultaat van deze maatregelen bleek onvoldoende om een akkoord op korte termijn met de kredietverstrekkers te vinden", voegt Spector eraan toe. De Retail Group is een van de twee kernactiviteiten van Spector en omvat de detailhandel van consumentenelektronica en multimediaproducten onder de merknamen Photo Hall en Hifi International. De divisie telt 98 winkels in België en Luxemburg en heeft ook twee e-commerce verkooppunten. Photo Hall vertegenwoordigt wel bijna driekwart van de omzet van de hele groep. Spector heeft ook nog een imagingdivisie, die vooral foto-opnames verwerkt en producten als fotoboeken en kalenders maakt. De Corte hoopt alvast binnen vier maanden een koper te kunnen vinden. Contacten met kandidaat-overnemers zijn er evenwel nog niet, laat de CEO weten aan Belga. Voor het personeel van Photo Hall, een 300-tal in België en ongeveer 120 in Luxemburg, verandert de wet op continuïteit van ondernemingen voorlopig niets. Ook de consument zou niets van de procedure mogen merken, zegt De Corte. "De garantie voor de producten die we verkopen blijft geldig, want die wordt verstrekt door de fabrikant." (Be.L.)