De ontslagronde is een gevolg van de wereldwijde herstructurering bij het Japanse elektronicaconcern waarbij 10.000 banen bedreigd zijn, aldus een woordvoerster.

De 55 banen hebben betrekking op Sony Europe Belgium, een van de in Zaventem gevestigde departementen. Volgende donderdag zou er een eerste maal overlegd worden.

Over andere departementen van Sony in België is er volgens de woordvoerster nog geen duidelijkheid. Sony stelt tussen 450 en 500 mensen tewerk in België.

De christelijke bediendebond LBC-NVK verwacht dat bij het ook in
Zaventem gevestigde SBNL (de verkooporganisatie voor de Benelux), waar ruim 50 mensen werken, banen zullen sneuvelen. Volgens de bond zouden er 'zowat zestig jobs' bij Sony in België bedreigd zijn. (Belga/BO)

De ontslagronde is een gevolg van de wereldwijde herstructurering bij het Japanse elektronicaconcern waarbij 10.000 banen bedreigd zijn, aldus een woordvoerster. De 55 banen hebben betrekking op Sony Europe Belgium, een van de in Zaventem gevestigde departementen. Volgende donderdag zou er een eerste maal overlegd worden. Over andere departementen van Sony in België is er volgens de woordvoerster nog geen duidelijkheid. Sony stelt tussen 450 en 500 mensen tewerk in België. De christelijke bediendebond LBC-NVK verwacht dat bij het ook in Zaventem gevestigde SBNL (de verkooporganisatie voor de Benelux), waar ruim 50 mensen werken, banen zullen sneuvelen. Volgens de bond zouden er 'zowat zestig jobs' bij Sony in België bedreigd zijn. (Belga/BO)