Solvay, dat gespecialiseerd is in geavanceerde materialen en hoogwaardige chemicaliën, meldt zijn organisatie te willen vereenvoudigen en aan te passen aan de bedrijfsportefeuille en wijzigende klantenportefeuille.

Het chemiebedrijf is in amper vijf à zes jaar getransformeerd van een producent van bulkchemicaliën naar gespecialiseerde chemicaliën en geavanceerde materialen, die bijvoorbeeld metalen vervangen in vliegtuigen en auto's. Solvay heeft vandaag klanten als Boeing, Airbus of Apple.

"We zijn in die korte tijd zo veranderd, dat vandaag twee derde van onze activiteiten nieuw zijn", aldus woordvoerster Caroline Jacobs in een toelichting.

Het bedrijf past zich nu ook intern aan die transformatie aan, met meer focus op innovatie. De onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten van Solvay worden geconcentreerd in Lyon en Brussel. Zo zal de bekende Solvay-campus in Brussel worden getransformeerd.

"Alles wordt gegroepeerd in één gebouw", klink het bij Solvay. Brussel zal zich vooral toeleggen op geavanceerde materialen. De onderzoeksactiviteiten in Aubervilliers (nabij Parijs), en bijna alle activiteiten in Parijs verhuizen overwegend naar Lyon, en in mindere mate naar Brussel. Verwacht wordt dat de komende vier jaar 500 werknemers verhuizen.

De vereenvoudigde organisatie leidt ook tot banenverlies. Er sneuvelen wereldwijd 600 banen, vooral in ondersteunende functies zoals administratie, waaronder 160 banen in Frankrijk, 90 in Portugal en 80 in Brazilië.

Er verdwijnen ook banen in de VS, China, Litouwen en twintig banen in België. In België werken zowat 1.100 mensen voor Solvay, van wie zo'n 900 in de Brusselse hoofdzetel. Solvay telt in België nog locaties in Oudenaarde en Antwerpen.

Solvay, dat gespecialiseerd is in geavanceerde materialen en hoogwaardige chemicaliën, meldt zijn organisatie te willen vereenvoudigen en aan te passen aan de bedrijfsportefeuille en wijzigende klantenportefeuille. Het chemiebedrijf is in amper vijf à zes jaar getransformeerd van een producent van bulkchemicaliën naar gespecialiseerde chemicaliën en geavanceerde materialen, die bijvoorbeeld metalen vervangen in vliegtuigen en auto's. Solvay heeft vandaag klanten als Boeing, Airbus of Apple. "We zijn in die korte tijd zo veranderd, dat vandaag twee derde van onze activiteiten nieuw zijn", aldus woordvoerster Caroline Jacobs in een toelichting. Het bedrijf past zich nu ook intern aan die transformatie aan, met meer focus op innovatie. De onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten van Solvay worden geconcentreerd in Lyon en Brussel. Zo zal de bekende Solvay-campus in Brussel worden getransformeerd. "Alles wordt gegroepeerd in één gebouw", klink het bij Solvay. Brussel zal zich vooral toeleggen op geavanceerde materialen. De onderzoeksactiviteiten in Aubervilliers (nabij Parijs), en bijna alle activiteiten in Parijs verhuizen overwegend naar Lyon, en in mindere mate naar Brussel. Verwacht wordt dat de komende vier jaar 500 werknemers verhuizen. De vereenvoudigde organisatie leidt ook tot banenverlies. Er sneuvelen wereldwijd 600 banen, vooral in ondersteunende functies zoals administratie, waaronder 160 banen in Frankrijk, 90 in Portugal en 80 in Brazilië. Er verdwijnen ook banen in de VS, China, Litouwen en twintig banen in België. In België werken zowat 1.100 mensen voor Solvay, van wie zo'n 900 in de Brusselse hoofdzetel. Solvay telt in België nog locaties in Oudenaarde en Antwerpen.