Dat miljardenbod meldt het bedrijf maandag in een persbericht. Het gaat om een vriendschappelijk bod, dat op de unanieme goedkeuring kan rekenen van de raad van bestuur van Rhodia.

Solvay biedt 31,6 euro per aandeel, een premie van 50 procent ten opzichte van de slotkoers van vrijdag. Solvay waardeert de beurskapitalisatie van Rhodia op 3,4 miljard. Solvay zal de overname volledig financieren met eigen kasmiddelen.

De chemiegroep verwacht dat het bod eind augustus wordt afgerond. De nieuwe groep zal een jaaromzet van 12 miljard euro draaien. Het terugkerend bedrijfsresultaat (rebitda) bedraagt dan 1,9 miljard euro.

De omzet van Rhodia bedroeg 5,23 miljard euro in 2010. Wereldwijd telt het bedrijf, dat genoteerd staat op Euronext Parijs, 14.000 werknemers. Solvay boekte in 2010 een geconsolideerde groepsomzet van 7,1 miljard euro. De chemiegroep, die gevestigd is in Brussel, telt 16.800 werknemers in 40 landen.

Jean-Pierre Clamadieu, huidig voorzitter en algemeen directeur van Rhodia, wordt na het afsluiten van het bod lid van het uitvoerend comité van Solvay als plaatsvervangend CEO. Bij het vertrek van Christian Jourquin, CEO van Solvay, volgt Clamadieu hem op.

Dat miljardenbod meldt het bedrijf maandag in een persbericht. Het gaat om een vriendschappelijk bod, dat op de unanieme goedkeuring kan rekenen van de raad van bestuur van Rhodia. Solvay biedt 31,6 euro per aandeel, een premie van 50 procent ten opzichte van de slotkoers van vrijdag. Solvay waardeert de beurskapitalisatie van Rhodia op 3,4 miljard. Solvay zal de overname volledig financieren met eigen kasmiddelen. De chemiegroep verwacht dat het bod eind augustus wordt afgerond. De nieuwe groep zal een jaaromzet van 12 miljard euro draaien. Het terugkerend bedrijfsresultaat (rebitda) bedraagt dan 1,9 miljard euro. De omzet van Rhodia bedroeg 5,23 miljard euro in 2010. Wereldwijd telt het bedrijf, dat genoteerd staat op Euronext Parijs, 14.000 werknemers. Solvay boekte in 2010 een geconsolideerde groepsomzet van 7,1 miljard euro. De chemiegroep, die gevestigd is in Brussel, telt 16.800 werknemers in 40 landen. Jean-Pierre Clamadieu, huidig voorzitter en algemeen directeur van Rhodia, wordt na het afsluiten van het bod lid van het uitvoerend comité van Solvay als plaatsvervangend CEO. Bij het vertrek van Christian Jourquin, CEO van Solvay, volgt Clamadieu hem op.