Het chemiebedrijf gaat fabrieken in het Britse Manchester en het Amerikaanse Tulsa sluiten. Solvay schrapt ook banen, waardoor het personeelsbestand met 570 jobs of 20 procent krimpt. Aanleiding van de herstructurering zijn de coronacrisis en de dalende vraag van klanten.

Composieten zijn erg lichte, maar stevige materialen. Dat maakt ze zeer geschikt om te gebruiken in de luchtvaart- en autosector: twee sectoren bij uitstek die zwaar zijn getroffen door de coronacrisis.

Solvay heeft geen composietactiviteiten in België. Er sneuvelen bijgevolg ook geen banen in ons land, aldus een woordvoerster.

Het chemiebedrijf gaat fabrieken in het Britse Manchester en het Amerikaanse Tulsa sluiten. Solvay schrapt ook banen, waardoor het personeelsbestand met 570 jobs of 20 procent krimpt. Aanleiding van de herstructurering zijn de coronacrisis en de dalende vraag van klanten. Composieten zijn erg lichte, maar stevige materialen. Dat maakt ze zeer geschikt om te gebruiken in de luchtvaart- en autosector: twee sectoren bij uitstek die zwaar zijn getroffen door de coronacrisis. Solvay heeft geen composietactiviteiten in België. Er sneuvelen bijgevolg ook geen banen in ons land, aldus een woordvoerster.