Solvay realiseerde uit die verkoop een meerwaarde van 1,7 miljard euro en gaf aan dat het herinvesteren van de opbrengst dit jaar de prioriteit was.

Bij de presentatie van de jaarresultaten in februari gaf Solvay aan potentiële overnameprooien geïdentificeerd te hebben. De Deense pers maakte begin januari ook al gewag van een bod dat Solvay in december 2010 zou hebben uitgebracht op het Deense voedingsconcern Danisco, maar uiteindelijk was het het Amerikaanse DuPont dat de hand op Danisco legde.

Solvay bestaat vandaag uit de divisies chemicals en plastics, die een omzet van respectievelijk 3,0 miljard euro en 3,8 miljard euro realiseerden in 2010. De geconsolideerde groepsomzet bedroeg vorig jaar 7,1 miljard euro. De operationele winst kwam uit op 633 miljoen euro.

Solvay werd opgericht door de broers Alfred en Ernest Solvay, nadat die laatste in 1863 een patent genomen had op een nieuw productieproces voor natriumcarbonaat. De eerste fabriek werd in 1865 opgestart in Couillet, een deelgemeente van Charleroi.

In de daaropvolgende jaren groeide Solvay uit tot een internationaal bedrijf, met fabrieken die opgestart werden in België, Frankrijk, Engeland, Duitsland, Rusland en de Verenigde Staten.

Na de bekendmaking van het overnamebod op Rhodia noteert het aandeel Solvay in Brussel rond 10.40 uur 3,1 procent hoger, op 86,5 euro.

Solvay realiseerde uit die verkoop een meerwaarde van 1,7 miljard euro en gaf aan dat het herinvesteren van de opbrengst dit jaar de prioriteit was. Bij de presentatie van de jaarresultaten in februari gaf Solvay aan potentiële overnameprooien geïdentificeerd te hebben. De Deense pers maakte begin januari ook al gewag van een bod dat Solvay in december 2010 zou hebben uitgebracht op het Deense voedingsconcern Danisco, maar uiteindelijk was het het Amerikaanse DuPont dat de hand op Danisco legde. Solvay bestaat vandaag uit de divisies chemicals en plastics, die een omzet van respectievelijk 3,0 miljard euro en 3,8 miljard euro realiseerden in 2010. De geconsolideerde groepsomzet bedroeg vorig jaar 7,1 miljard euro. De operationele winst kwam uit op 633 miljoen euro. Solvay werd opgericht door de broers Alfred en Ernest Solvay, nadat die laatste in 1863 een patent genomen had op een nieuw productieproces voor natriumcarbonaat. De eerste fabriek werd in 1865 opgestart in Couillet, een deelgemeente van Charleroi. In de daaropvolgende jaren groeide Solvay uit tot een internationaal bedrijf, met fabrieken die opgestart werden in België, Frankrijk, Engeland, Duitsland, Rusland en de Verenigde Staten. Na de bekendmaking van het overnamebod op Rhodia noteert het aandeel Solvay in Brussel rond 10.40 uur 3,1 procent hoger, op 86,5 euro.