Solvay en het Zwiterse Ineos hebben een intentieverklaring ondertekend die voorziet in het samenvoegen van hun Europese chlorovinylactiviteiten in een 50/50 joint venture. Op termijn stapt Solvay uit de joint-venture. De combinatie zou een pvc-producent tot stand brengen die behoort tot de top drie in de wereld. De joint venture zou een gecombineerde omzet hebben van 4,3 miljard euro en 5.650 werknemers tellen in negen landen.

De intentieverklaring voorziet ook in een uitstapmechanisme waarbij het Zwitserse Ineos het belang van 50 procent zou kopen dat Solvay bezit. Dat kan tussen vier en zes jaar na totstandkoming van de fusie.

Solvay brengt zeven fabrieken in, waaronder een site in Jemeppe en Antwerpen. In Jemeppe werken 500 mensen, in Antwerpen 210. Ineos brengt tien sites in, waaronder een fabriek in Tessenderlo. Volgens beide bedrijven zijn geen fabriekssluitingen voorzien.

In een interview met Trends begin dit jaar wees Jean-Pierre Clamadieu, CEO van Solvay, op de overcapaciteit op de pvc-markt in Europa. (Belga/KVDA)

Solvay en het Zwiterse Ineos hebben een intentieverklaring ondertekend die voorziet in het samenvoegen van hun Europese chlorovinylactiviteiten in een 50/50 joint venture. Op termijn stapt Solvay uit de joint-venture. De combinatie zou een pvc-producent tot stand brengen die behoort tot de top drie in de wereld. De joint venture zou een gecombineerde omzet hebben van 4,3 miljard euro en 5.650 werknemers tellen in negen landen. De intentieverklaring voorziet ook in een uitstapmechanisme waarbij het Zwitserse Ineos het belang van 50 procent zou kopen dat Solvay bezit. Dat kan tussen vier en zes jaar na totstandkoming van de fusie. Solvay brengt zeven fabrieken in, waaronder een site in Jemeppe en Antwerpen. In Jemeppe werken 500 mensen, in Antwerpen 210. Ineos brengt tien sites in, waaronder een fabriek in Tessenderlo. Volgens beide bedrijven zijn geen fabriekssluitingen voorzien. In een interview met Trends begin dit jaar wees Jean-Pierre Clamadieu, CEO van Solvay, op de overcapaciteit op de pvc-markt in Europa. (Belga/KVDA)