Vergelijken ligt echter moeilijk. Midden februari sloot Solvay de verkoop van de farmadivisie aan het Amerikaanse Abbott. Dankzij die verkoop is er over het eerste halfjaar een nettowinst van 1,79 miljard euro.

De vergelijkbare omzet, dus exclusief farma, kwam in het eerste halfjaar 25 procent hoger uit op 3,45 miljard euro. In het tweede kwartaal was er 1,85 miljard euro omzet of 32 procent meer op vergelijkbare basis. Met de farma-activiteiten in rekening gebracht, daalde de omzet met 11 procent in het tweede kwartaal.

De recurrente bedrijfswinst (rebit, voortgezette activiteiten) kwam in het tweede kwartaal uit op 183 miljoen euro of een procent meer dan een jaar eerder, voornamelijk door een forse stijging in de plastic-afdeling.

Volgens Solvay werd de eerste jaarhelft gekenmerkt door het herstel van de vraag. Aan de huidige marktomstandigheden zou de rebit van de chemieactiviteiten ondanks de prijsdalingen op het niveau van 2009 blijven.

"De prioriteit dit jaar is herinvesteren na de verkoop van de farma-activiteiten", luidt het in het persbericht. Maar Solvay maakt donderdag geen melding van nieuwe overnames. Woensdag raakte nog bekend dat het bedrijf 270 miljoen euro vangt voor de verkoop van de participatie van 50 procent in de joint venture Inergy Automotive Systems.

Vergelijken ligt echter moeilijk. Midden februari sloot Solvay de verkoop van de farmadivisie aan het Amerikaanse Abbott. Dankzij die verkoop is er over het eerste halfjaar een nettowinst van 1,79 miljard euro. De vergelijkbare omzet, dus exclusief farma, kwam in het eerste halfjaar 25 procent hoger uit op 3,45 miljard euro. In het tweede kwartaal was er 1,85 miljard euro omzet of 32 procent meer op vergelijkbare basis. Met de farma-activiteiten in rekening gebracht, daalde de omzet met 11 procent in het tweede kwartaal. De recurrente bedrijfswinst (rebit, voortgezette activiteiten) kwam in het tweede kwartaal uit op 183 miljoen euro of een procent meer dan een jaar eerder, voornamelijk door een forse stijging in de plastic-afdeling. Volgens Solvay werd de eerste jaarhelft gekenmerkt door het herstel van de vraag. Aan de huidige marktomstandigheden zou de rebit van de chemieactiviteiten ondanks de prijsdalingen op het niveau van 2009 blijven. "De prioriteit dit jaar is herinvesteren na de verkoop van de farma-activiteiten", luidt het in het persbericht. Maar Solvay maakt donderdag geen melding van nieuwe overnames. Woensdag raakte nog bekend dat het bedrijf 270 miljoen euro vangt voor de verkoop van de participatie van 50 procent in de joint venture Inergy Automotive Systems.