Amper 53 procent van de cheques was eind 2017 elektronisch, terwijl het contract met Sodexo vastlegt dat dat 95 procent moest zijn. Het Franse bedrijf moet nu een boete van 3,3 miljoen euro ophoesten, liefst 75 procent van wat Vlaanderen normaal zou moeten betalen.

De afgelopen twee jaar moest Sodexo al meer dan 7 miljoen euro aan boetes betalen. Het bedrijf overweegt nu een systeem in te voeren waarbij de klant automatisch elektronische cheques krijgt, behalve als hij of zij expliciet om papieren cheques vraagt.

Amper 53 procent van de cheques was eind 2017 elektronisch, terwijl het contract met Sodexo vastlegt dat dat 95 procent moest zijn. Het Franse bedrijf moet nu een boete van 3,3 miljoen euro ophoesten, liefst 75 procent van wat Vlaanderen normaal zou moeten betalen. De afgelopen twee jaar moest Sodexo al meer dan 7 miljoen euro aan boetes betalen. Het bedrijf overweegt nu een systeem in te voeren waarbij de klant automatisch elektronische cheques krijgt, behalve als hij of zij expliciet om papieren cheques vraagt.