In de markt van de sociaal secretariaten wordt de nieuwe groep met een gezamenlijke omzet van 85,7 miljoen euro het nummer twee na SD Worx (122,4 miljoen). De voorbije jaar namen onder andere SD Worx, Acerta en Groep S kleinere spelers over. De huidige top vijf van de sociaal secretariaten is goed voor 80 procent van de omzet van de sector.

Fusie en overnames zijn nodig omdat de sociaal secretariaten al een tijdje in zwaar financieel weer zitten. Een belangrijk deel van hun inkomsten zijn de intresten op sociale bijdragen die bij hen een tijdlang geparkeerd staan. Door de dalende rente zijn die financiële opbrengsten sterk afgenomen. Die inkomsten uit rente zijn nodig om de operationele verliezen op te vangen. Afgezien van Acerta en Groep S gaan alle sociaal secretariaten operationeel in het rood. In 2010 boekte Partena een operationeel verlies van 8,9 miljoen euro. Bij HDP was dat 1,9 miljoen.

Met de fusie versterkt Partena ook zijn marktleiderschap in de sector van de kinderbijslagfondsen. De socialeverzekeringsfondsen van beide groepen zijn samen goed voor de tweede plaats, na dat van Acerta. (AM)

In de markt van de sociaal secretariaten wordt de nieuwe groep met een gezamenlijke omzet van 85,7 miljoen euro het nummer twee na SD Worx (122,4 miljoen). De voorbije jaar namen onder andere SD Worx, Acerta en Groep S kleinere spelers over. De huidige top vijf van de sociaal secretariaten is goed voor 80 procent van de omzet van de sector. Fusie en overnames zijn nodig omdat de sociaal secretariaten al een tijdje in zwaar financieel weer zitten. Een belangrijk deel van hun inkomsten zijn de intresten op sociale bijdragen die bij hen een tijdlang geparkeerd staan. Door de dalende rente zijn die financiële opbrengsten sterk afgenomen. Die inkomsten uit rente zijn nodig om de operationele verliezen op te vangen. Afgezien van Acerta en Groep S gaan alle sociaal secretariaten operationeel in het rood. In 2010 boekte Partena een operationeel verlies van 8,9 miljoen euro. Bij HDP was dat 1,9 miljoen. Met de fusie versterkt Partena ook zijn marktleiderschap in de sector van de kinderbijslagfondsen. De socialeverzekeringsfondsen van beide groepen zijn samen goed voor de tweede plaats, na dat van Acerta. (AM)