Woensdag stemden de arbeiders in het distributiecentrum in Ninove al in met het ontwerpakkoord dat bonden en directie hadden bereikt. Donderdag gebeurde dat ook in Zellik en Sint-Jans-Molenbeek.

"De directie is tevreden dat de sociale gesprekspartners de duidelijke wil tonen om samen te werken aan de toekomst van Delhaize België", klinkt het in een communiqué van de directie.

Ook op woensdag sloten bediendebonden en directie een principeakkoord. Zij onderhandelen verder vanaf 6 januari. De directie hoopt daar nog volgende maand te landen.

Naar aanleiding van de stemmming in Ninove waren de grote lijnen van het akkoord bekendgemaakt. Zo gaat de inlevering van 90 euro per maand op het loon en de afschaffing van verschillende paritaire premies, samen goed voor 500 euro per jaar, dan toch niet door.

De bonden hebben in ieeder geval wel enkele toegevingen moeten doen. Het loon van de werknemers wordt de eerste vijf jaar bevroren, en daarnaast moet het personeel een dag anciënniteitsverlof inleveren. Personeel dat vanaf 1 januari volgend jaar wordt aangeworven, zal wel 90 euro moeten inleveren en niet langer de paritaire premies kunnen genieten.

"De komende weken toetsen we de punten en komma's van de nieuwe CAO-teksten af", zegt Alain Spaens van de liberale ACLVB. In Ninove, waar ruim 450 mensen werken, kreeg het akkoord de goedkeuring van 63 procent van het personeel.

In Zellik, het grootste distributiecentrum, haalde het akkoord net geen 60 procent. In het kleinere depot in Molenbeek waren er 70 ja-stemmen en 2 nee-stemmen, meldt Florent Vandensteen van ABVV Horval. (Belga/BO)

Woensdag stemden de arbeiders in het distributiecentrum in Ninove al in met het ontwerpakkoord dat bonden en directie hadden bereikt. Donderdag gebeurde dat ook in Zellik en Sint-Jans-Molenbeek. "De directie is tevreden dat de sociale gesprekspartners de duidelijke wil tonen om samen te werken aan de toekomst van Delhaize België", klinkt het in een communiqué van de directie.Ook op woensdag sloten bediendebonden en directie een principeakkoord. Zij onderhandelen verder vanaf 6 januari. De directie hoopt daar nog volgende maand te landen.Naar aanleiding van de stemmming in Ninove waren de grote lijnen van het akkoord bekendgemaakt. Zo gaat de inlevering van 90 euro per maand op het loon en de afschaffing van verschillende paritaire premies, samen goed voor 500 euro per jaar, dan toch niet door. De bonden hebben in ieeder geval wel enkele toegevingen moeten doen. Het loon van de werknemers wordt de eerste vijf jaar bevroren, en daarnaast moet het personeel een dag anciënniteitsverlof inleveren. Personeel dat vanaf 1 januari volgend jaar wordt aangeworven, zal wel 90 euro moeten inleveren en niet langer de paritaire premies kunnen genieten. "De komende weken toetsen we de punten en komma's van de nieuwe CAO-teksten af", zegt Alain Spaens van de liberale ACLVB. In Ninove, waar ruim 450 mensen werken, kreeg het akkoord de goedkeuring van 63 procent van het personeel. In Zellik, het grootste distributiecentrum, haalde het akkoord net geen 60 procent. In het kleinere depot in Molenbeek waren er 70 ja-stemmen en 2 nee-stemmen, meldt Florent Vandensteen van ABVV Horval. (Belga/BO)