Dat blijkt uit een doctoraatsonderzoek aan de Universiteit Antwerpen in samenwerking met Voka-Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland.

Ook in de meer door de economische crisis getroffen periode 2006-2009 spannen de snelgroeiende ondernemingen de kroon. Hoewel in heel Vlaanderen het werknemersbestand met 2.745 banen daalde, brachten 489 snelgroeiende ondernemingen (3,68 procent) toch nog altijd 26.687 nieuwe banen op.

Naast de grote jobcreatie laten ze ook een sterke groei in toegevoegde waarde optekenen, wat een gunstig effect heeft op het bruto binnenlands product.

Uit de studie blijkt dat "snelgroeiend" niet enkel jonge bedrijven omvat. De gemiddelde snelgroeiende onderneming bestaat immers al 17,8 jaar. Voorts zijn ze vooral te vinden in Antwerpen en Vlaams-Brabant. Qua bedrijfsactiviteit zijn ze voornamelijk aanwezig in de dienstensector en minder in de productie of groot- en detailhandel.

De bedrijfsgegevens zijn afkomstig van de Nationale Bank en werden geanalyseerd door doctoraatsstudent Yannick Dillen. Voka-Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland steunt het onderzoek om de noden van snelgroeiende ondernemingen beter in kaart te kunnen brengen.

Het begrip "snelgroeiend" is afgeleid van de door de Oeso gehanteerde definitie: een onderneming van minstens tien werknemers die gedurende een driejarige periode jaarlijks minimaal een groei van twintig procent kent in termen van tewerkstelling of omzet. (Belga)

Dat blijkt uit een doctoraatsonderzoek aan de Universiteit Antwerpen in samenwerking met Voka-Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland. Ook in de meer door de economische crisis getroffen periode 2006-2009 spannen de snelgroeiende ondernemingen de kroon. Hoewel in heel Vlaanderen het werknemersbestand met 2.745 banen daalde, brachten 489 snelgroeiende ondernemingen (3,68 procent) toch nog altijd 26.687 nieuwe banen op. Naast de grote jobcreatie laten ze ook een sterke groei in toegevoegde waarde optekenen, wat een gunstig effect heeft op het bruto binnenlands product. Uit de studie blijkt dat "snelgroeiend" niet enkel jonge bedrijven omvat. De gemiddelde snelgroeiende onderneming bestaat immers al 17,8 jaar. Voorts zijn ze vooral te vinden in Antwerpen en Vlaams-Brabant. Qua bedrijfsactiviteit zijn ze voornamelijk aanwezig in de dienstensector en minder in de productie of groot- en detailhandel. De bedrijfsgegevens zijn afkomstig van de Nationale Bank en werden geanalyseerd door doctoraatsstudent Yannick Dillen. Voka-Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland steunt het onderzoek om de noden van snelgroeiende ondernemingen beter in kaart te kunnen brengen. Het begrip "snelgroeiend" is afgeleid van de door de Oeso gehanteerde definitie: een onderneming van minstens tien werknemers die gedurende een driejarige periode jaarlijks minimaal een groei van twintig procent kent in termen van tewerkstelling of omzet. (Belga)