Het Duitse technologieconcern Siemens zou van plan zijn duizenden banen in Europa te schrappen. Dat bericht de Duitse zakenkrant Börsen Zeitung.

Volgens de krant, die geen specifieke bronnen vermeldt, zou dinsdag al intern overleg plaatsvinden over de banenreductie. In oktober of november zou er dan een officiële aankondiging volgen.

Het gerucht over een ontslagronde klinkt wrang, aangezien het technologieconcern het afgelopen jaar 23.000 nieuwe werknemers had aangeworven, van wie 6000 in Duitsland.

Eind juli liet Siemens al weten dat als gevolg van de economische crisis in Europa het bedrijf aanzienlijk minder nieuwe orders had ontvangen. Bovendien werden door de tegenvallende financiële resultaten de jaarprognoses neerwaarts bijgesteld. CEO Peter Löscher verklaarde toen in een toelichting dat hij een verdere afkoeling van de wereldeconomie verwacht, waardoor Siemens een programma zou opstarten dat gericht is op kostenbeheersing en efficiëntie. Lees: er zouden besparingsmaatregelen worden doorgevoerd.

Siemens is ook in ons land actief. In 2011 werkten er 1.769 mensen voor het bedrijf in België en Luxemburg, blijkt uit het activiteitenverslag van Siemens Belux. Het bedrijf telt vier vestigingen in de Belux, goed voor 1,03 miljard euro omzet. Wereldwijd telt Siemens 400.000 werknemers. (BO)

Het Duitse technologieconcern Siemens zou van plan zijn duizenden banen in Europa te schrappen. Dat bericht de Duitse zakenkrant Börsen Zeitung.Volgens de krant, die geen specifieke bronnen vermeldt, zou dinsdag al intern overleg plaatsvinden over de banenreductie. In oktober of november zou er dan een officiële aankondiging volgen.Het gerucht over een ontslagronde klinkt wrang, aangezien het technologieconcern het afgelopen jaar 23.000 nieuwe werknemers had aangeworven, van wie 6000 in Duitsland. Eind juli liet Siemens al weten dat als gevolg van de economische crisis in Europa het bedrijf aanzienlijk minder nieuwe orders had ontvangen. Bovendien werden door de tegenvallende financiële resultaten de jaarprognoses neerwaarts bijgesteld. CEO Peter Löscher verklaarde toen in een toelichting dat hij een verdere afkoeling van de wereldeconomie verwacht, waardoor Siemens een programma zou opstarten dat gericht is op kostenbeheersing en efficiëntie. Lees: er zouden besparingsmaatregelen worden doorgevoerd.Siemens is ook in ons land actief. In 2011 werkten er 1.769 mensen voor het bedrijf in België en Luxemburg, blijkt uit het activiteitenverslag van Siemens Belux. Het bedrijf telt vier vestigingen in de Belux, goed voor 1,03 miljard euro omzet. Wereldwijd telt Siemens 400.000 werknemers. (BO)