Het extra banenverlies komt bovenop de 7.800 geschrapte jobs die Siemens een jaar geleden aankondigde. Dat heeft het concern donderdagochtend bekendgemaakt. Van die 7.800 verdwijnen er 2.900 in Duitsland, en niet 3.300 zoals eerder aangekondigd.

Wereldwijd werken meer dan 300.000 mensen voor Siemens, het grootste technologieconcern van Europa. Alleen al in Duitsland staan 114.000 mensen op de loonlijst.

Impact op België?

Siemens-topman Joe Kaeser wil het concern rendabeler maken. Aanleiding voor de nieuste jobafbouw zijn de problemen in de energietak van Siemens en de sanering van onderpresterende activiteiten. Siemens heeft in de energietak te maken met een moeilijke marktomgeving.

De impact van de nieuwe herstructurering op België is nog niet bekend, aldus een woordvoerder van het bedrijf. Siemens telt in België en Luxemburg zo'n 1.800 werknemers, onder meer in Huizingen. (Belga/NS)

Het extra banenverlies komt bovenop de 7.800 geschrapte jobs die Siemens een jaar geleden aankondigde. Dat heeft het concern donderdagochtend bekendgemaakt. Van die 7.800 verdwijnen er 2.900 in Duitsland, en niet 3.300 zoals eerder aangekondigd. Wereldwijd werken meer dan 300.000 mensen voor Siemens, het grootste technologieconcern van Europa. Alleen al in Duitsland staan 114.000 mensen op de loonlijst.Siemens-topman Joe Kaeser wil het concern rendabeler maken. Aanleiding voor de nieuste jobafbouw zijn de problemen in de energietak van Siemens en de sanering van onderpresterende activiteiten. Siemens heeft in de energietak te maken met een moeilijke marktomgeving. De impact van de nieuwe herstructurering op België is nog niet bekend, aldus een woordvoerder van het bedrijf. Siemens telt in België en Luxemburg zo'n 1.800 werknemers, onder meer in Huizingen. (Belga/NS)