Siemens AG en Bombardier Inc. voeren gesprekken die mogelijk leiden tot een fusie van de treinactiviteiten, melden bronnen bij het persagentschap Bloomberg. Dankzij een fusie kunnen beide bedrijven beter inspelen op de toenemende concurrentie uit China, luidt het.

De beoogde joint venture wordt geraamd op meer dan 10 miljard euro. Bombardier heeft een productiesite in Brugge, waar zowat 500 mensen werken.

De gesprekken tussen Siemens en Bombardier werden eerder dit jaar opgestart en een deal zou er midden dit jaar al kunnen komen, zegt een bron.

De kans bestaat er evenwel in dat de concurrentieautoriteiten zich kanten tegen een dergelijke fusie en ook de vakbonden, die beducht zijn voor banenverlies, moeten nog worden overtuigd.

Analisten gepolst door Bloomberg ramen de transportactiviteiten van Siemens op ongeveer 7,2 miljard euro, terwijl het aandeel van 70 procent van Bombardier in zijn transportafdeling gewaardeerd wordt op minstens 5 miljard dollar.

Woordvoerders van beide bedrijven weigeren tot nader order te reageren op het fusiebericht van het persagentschap.

Siemens AG en Bombardier Inc. voeren gesprekken die mogelijk leiden tot een fusie van de treinactiviteiten, melden bronnen bij het persagentschap Bloomberg. Dankzij een fusie kunnen beide bedrijven beter inspelen op de toenemende concurrentie uit China, luidt het.De beoogde joint venture wordt geraamd op meer dan 10 miljard euro. Bombardier heeft een productiesite in Brugge, waar zowat 500 mensen werken.De gesprekken tussen Siemens en Bombardier werden eerder dit jaar opgestart en een deal zou er midden dit jaar al kunnen komen, zegt een bron. De kans bestaat er evenwel in dat de concurrentieautoriteiten zich kanten tegen een dergelijke fusie en ook de vakbonden, die beducht zijn voor banenverlies, moeten nog worden overtuigd.Analisten gepolst door Bloomberg ramen de transportactiviteiten van Siemens op ongeveer 7,2 miljard euro, terwijl het aandeel van 70 procent van Bombardier in zijn transportafdeling gewaardeerd wordt op minstens 5 miljard dollar.Woordvoerders van beide bedrijven weigeren tot nader order te reageren op het fusiebericht van het persagentschap.