Toezichthouder CBFA (Commissie voor het Bank-, Financie- en Assurantiewezen) maakte eerder op de dag bekend dat het Movetis-aandeel opgeschort werd op Euronext Brussel in afwachting van een persbericht. Dinsdagmiddag om 12u58 noteerde het aandeel 9,17 procent hoger op 11,90 euro.

Dinsdagnamiddag raakte bekend dat het farmabedrijf Shire, met hoofdzetel in Dublin, een overnamebod lanceert op het Belgische biofarmabedrijf ter waarde van 19 euro cash per aandeel, wat overeenstemt met een stijging met 70 procent tegenover de huidige - omstreeks 13 u opgeschorte - koers. De totale overnameprijs bedraagt 428 miljoen euro. Zowel de raad van bestuur van Movetis als een aantal referentie-aandeelhouders, goed voor 38,9 procent van het kapitaal, steunen het overnamebod.

In een persbericht verklaart de Ierse farmareus Shire dat de overname past in de strategie van "diversificatie en Europese groei". Volgens Shire sluit het geneesmiddel Resolor perfect aan op zijn bestaande productportfolio. Naar verluidt zullen de Movetis-medewerkers een belangrijke rol spelen "met betrekking tot onderzoek en ontwikkeling". De huidige topman van Movetis, Dirk Reyn, komt aan het roer van de Europese activiteiten.

Movetis splitste zich in 2006 af van Janssen Pharmaceutica. Het bedrijf is gespecialiseerd in geneesmiddelen voor maag- en darmstoornissen. Het bekendste geneesmiddel is het medicijn tegen constipatie Resolor, waarvan het patent nog loopt tot 2020, met een verwachte omzet van 300 miljoen euro. Het Vlaamse biofarmabedrijf trok op 4 december 2009 tegen 12,25 euro per aandeel naar de beurs. Bij het dieptepunt op 1 juli 2010 noteerde het aandeel met 8,71 euro bijna 30 procent onder die intekenprijs.

Toezichthouder CBFA (Commissie voor het Bank-, Financie- en Assurantiewezen) maakte eerder op de dag bekend dat het Movetis-aandeel opgeschort werd op Euronext Brussel in afwachting van een persbericht. Dinsdagmiddag om 12u58 noteerde het aandeel 9,17 procent hoger op 11,90 euro.Dinsdagnamiddag raakte bekend dat het farmabedrijf Shire, met hoofdzetel in Dublin, een overnamebod lanceert op het Belgische biofarmabedrijf ter waarde van 19 euro cash per aandeel, wat overeenstemt met een stijging met 70 procent tegenover de huidige - omstreeks 13 u opgeschorte - koers. De totale overnameprijs bedraagt 428 miljoen euro. Zowel de raad van bestuur van Movetis als een aantal referentie-aandeelhouders, goed voor 38,9 procent van het kapitaal, steunen het overnamebod.In een persbericht verklaart de Ierse farmareus Shire dat de overname past in de strategie van "diversificatie en Europese groei". Volgens Shire sluit het geneesmiddel Resolor perfect aan op zijn bestaande productportfolio. Naar verluidt zullen de Movetis-medewerkers een belangrijke rol spelen "met betrekking tot onderzoek en ontwikkeling". De huidige topman van Movetis, Dirk Reyn, komt aan het roer van de Europese activiteiten. Movetis splitste zich in 2006 af van Janssen Pharmaceutica. Het bedrijf is gespecialiseerd in geneesmiddelen voor maag- en darmstoornissen. Het bekendste geneesmiddel is het medicijn tegen constipatie Resolor, waarvan het patent nog loopt tot 2020, met een verwachte omzet van 300 miljoen euro. Het Vlaamse biofarmabedrijf trok op 4 december 2009 tegen 12,25 euro per aandeel naar de beurs. Bij het dieptepunt op 1 juli 2010 noteerde het aandeel met 8,71 euro bijna 30 procent onder die intekenprijs.