Topman Peter Voser plant duizenden banen te schrappen en raffinaderijen te sluiten om de prestaties van het bedrijf in lijn te brengen met die van concurrent BP.

"Onze resultaten zijn duidelijk verbeterd ten opzichte van een jaar geleden, en de winstgevendheid is gestegen van het lage niveau dat we in het vierde kwartaal van 2009 zagen. De verbetering is toe te schrijven aan hogere energieprijzen, operationele en productieprestaties en de groeiprogramma's van Shell", aldus Voser.

De vooruitzichten voor de korte termijn worden volgens de topman gekenmerkt door gemengde signalen. "Tot nu toe zijn de olieprijzen in 2010 stabiel gebleven en is de vraag naar petrochemische producten toegenomen, maar de druk op de raffinagemarges, de vraag naar olieproducten en de gasprijzen in de spotmarkt duurt voort. Hoewel er aanwijzingen zijn voor een verbetering van de economische vooruitzichten, willen wij daar niet op bouwen, en gaan door met onze focus op groei van de kasstromen, ondersteund door het opstarten van nieuwe projecten en lagere kosten."

Topman Peter Voser plant duizenden banen te schrappen en raffinaderijen te sluiten om de prestaties van het bedrijf in lijn te brengen met die van concurrent BP. "Onze resultaten zijn duidelijk verbeterd ten opzichte van een jaar geleden, en de winstgevendheid is gestegen van het lage niveau dat we in het vierde kwartaal van 2009 zagen. De verbetering is toe te schrijven aan hogere energieprijzen, operationele en productieprestaties en de groeiprogramma's van Shell", aldus Voser. De vooruitzichten voor de korte termijn worden volgens de topman gekenmerkt door gemengde signalen. "Tot nu toe zijn de olieprijzen in 2010 stabiel gebleven en is de vraag naar petrochemische producten toegenomen, maar de druk op de raffinagemarges, de vraag naar olieproducten en de gasprijzen in de spotmarkt duurt voort. Hoewel er aanwijzingen zijn voor een verbetering van de economische vooruitzichten, willen wij daar niet op bouwen, en gaan door met onze focus op groei van de kasstromen, ondersteund door het opstarten van nieuwe projecten en lagere kosten."