Shell en PetroChina verhoogden hun bod tot 4,70 Australische dollar per aandeel (3,18 euro). Begin deze maand bood het duo 4,45 Australische dollar per aandeel, maar dat was volgens analisten te weinig. Met het nieuwe bod komt de totale waarde van de overname uit op 3,4 miljard Australische dollar (2,3 miljard euro).

De overname van Arrow past in de strategie van Shell. Het Nederlands-Britse energieconcern wil de productie de komende jaren opschroeven. Met Arrow krijgt het toegang tot een grote gasreserve die verborgen zit in Australische kolenvelden.

De overname moet nog de goedkeuring krijgen van de aandeelhouders en de Australische autoriteiten.

Arrow-aandeelhouders krijgen boven op de 4,70 dollar per aandeel ook een belang in een nieuw bedrijf dat wordt gevormd uit de bezittingen van Arrow in China, Vietnam en Indonesië.

Shell en PetroChina verhoogden hun bod tot 4,70 Australische dollar per aandeel (3,18 euro). Begin deze maand bood het duo 4,45 Australische dollar per aandeel, maar dat was volgens analisten te weinig. Met het nieuwe bod komt de totale waarde van de overname uit op 3,4 miljard Australische dollar (2,3 miljard euro). De overname van Arrow past in de strategie van Shell. Het Nederlands-Britse energieconcern wil de productie de komende jaren opschroeven. Met Arrow krijgt het toegang tot een grote gasreserve die verborgen zit in Australische kolenvelden. De overname moet nog de goedkeuring krijgen van de aandeelhouders en de Australische autoriteiten. Arrow-aandeelhouders krijgen boven op de 4,70 dollar per aandeel ook een belang in een nieuw bedrijf dat wordt gevormd uit de bezittingen van Arrow in China, Vietnam en Indonesië.