Al kan hij niet met zekerheid zeggen wanneer de olieprijs weer naar dat niveau zal stijgen. Dat heeft hij laten weten in een interview met Financial Times.

Overname BG Group

De olieprijzen liggen momenteel onder de 50 dollar per vat van 159 liter. De prijzen zijn sinds vorig jaar meer dan gehalveerd. Vanwege de scherp gedaalde olieprijzen gaat Shell duizenden banen schrappen en worden de investeringen door het concern fors teruggeschroefd.

Van Beurden zei verder dat Shell geen plannen heeft om weg te lopen van het overnamebod op het Britse gasbedrijf BG Group ter waarde van 64 miljard euro. Hij heeft er vertrouwen in dat de aandeelhouders van Shell de deal zullen steunen. Zij hebben zich tot dusver nog niet ontevreden over de overname uitgelaten, aldus Van Beurden.

Daarnaast moet Shell ook de goedkeuring krijgen van de Europese, Braziliaanse, Australische en Chinese regulatoren om het gasbedrijf over te nemen. (Belga/NS)

Al kan hij niet met zekerheid zeggen wanneer de olieprijs weer naar dat niveau zal stijgen. Dat heeft hij laten weten in een interview met Financial Times. De olieprijzen liggen momenteel onder de 50 dollar per vat van 159 liter. De prijzen zijn sinds vorig jaar meer dan gehalveerd. Vanwege de scherp gedaalde olieprijzen gaat Shell duizenden banen schrappen en worden de investeringen door het concern fors teruggeschroefd. Van Beurden zei verder dat Shell geen plannen heeft om weg te lopen van het overnamebod op het Britse gasbedrijf BG Group ter waarde van 64 miljard euro. Hij heeft er vertrouwen in dat de aandeelhouders van Shell de deal zullen steunen. Zij hebben zich tot dusver nog niet ontevreden over de overname uitgelaten, aldus Van Beurden. Daarnaast moet Shell ook de goedkeuring krijgen van de Europese, Braziliaanse, Australische en Chinese regulatoren om het gasbedrijf over te nemen. (Belga/NS)