Sharp lanceert zijn Aquos LC-90LE757, volgens het Japanse elektronicabedrijf het grootste televisietoestel dat te koop is, op de Europese markt. De Aquos LC-90LE757 is een LED-tv met een diameter van maar liefst 90 inch (229 centimeter), waarmee het de LG 84" overtreft. Het toestel weegt 64 kilogram en is minder dan 12 cm diep. Om ten volle van het beeld te genieten, moet u volgens het bedrijf minstens 3,5 meter verwijderd zitten van het scherm.

Het toestel, dat zo'n 14.000 euro kost, is sinds juni vorig jaar al te koop in de Verenigde Staten, de belangrijkste markt voor jumbo-tv's. Volgens de Consumer Electronics Association hebben acht procent van alle tv's die in de VS verkocht worden, een diameter van 60 inch of groter. Sharp gelooft dat er ook in Europa vraag is naar zulte grote televisies, zo meldt de BBC. (KVDA)

Sharp lanceert zijn Aquos LC-90LE757, volgens het Japanse elektronicabedrijf het grootste televisietoestel dat te koop is, op de Europese markt. De Aquos LC-90LE757 is een LED-tv met een diameter van maar liefst 90 inch (229 centimeter), waarmee het de LG 84" overtreft. Het toestel weegt 64 kilogram en is minder dan 12 cm diep. Om ten volle van het beeld te genieten, moet u volgens het bedrijf minstens 3,5 meter verwijderd zitten van het scherm. Het toestel, dat zo'n 14.000 euro kost, is sinds juni vorig jaar al te koop in de Verenigde Staten, de belangrijkste markt voor jumbo-tv's. Volgens de Consumer Electronics Association hebben acht procent van alle tv's die in de VS verkocht worden, een diameter van 60 inch of groter. Sharp gelooft dat er ook in Europa vraag is naar zulte grote televisies, zo meldt de BBC. (KVDA)