De Democratische Senatoren Frank Lautenberg, Bill Nelson en Robert Menendez vinden dat de olieproducenten moeten kunnen opdraaien voor de volledige economische schade van een ramp zoals die zich nu in de Golf van Mexico voordoet. Daarom willen ze het plafond drastisch optrekken.

De drie vinden ook dat er een fonds moet worden opgericht dat schadevergoedingen uitkeert nadat het plafond is bereikt. Dat fonds moet worden gespekt met een taks op olie die wordt bovengehaald of geïmporteerd in de Verenigde Staten.

Olieproducent BP, de uitbater van het gezonken booreiland in de Golf van Mexico, liet maandagmiddag al weten alle kosten voor de opruiming van de olie te zullen dragen.

De Democratische Senatoren Frank Lautenberg, Bill Nelson en Robert Menendez vinden dat de olieproducenten moeten kunnen opdraaien voor de volledige economische schade van een ramp zoals die zich nu in de Golf van Mexico voordoet. Daarom willen ze het plafond drastisch optrekken. De drie vinden ook dat er een fonds moet worden opgericht dat schadevergoedingen uitkeert nadat het plafond is bereikt. Dat fonds moet worden gespekt met een taks op olie die wordt bovengehaald of geïmporteerd in de Verenigde Staten. Olieproducent BP, de uitbater van het gezonken booreiland in de Golf van Mexico, liet maandagmiddag al weten alle kosten voor de opruiming van de olie te zullen dragen.