Schouppe gaat de luchthaven van Zaventem meer bepaald vragen om de ondertekening van de grondafhandelingscontracten op 22 juni uit te stellen.

Schouppe liet dinsdagnamiddag in de Senaatscommissie Financiën en Economische Zaken verstaan dat hijzelf ook verrast was dat het van oorsprong Belgische Aviapartner de duimen moest leggen voor het Zwitserse Swissport .

Volgens Open Vld'er Rik Daems was de raad van bestuur niet op de hoogte van het standpunt van de luchtvaartmaatschappijen, verklaarde Swissport de afhandeling met de helft van het materieel maar met evenveel personeelsleden te kunnen realiseren, en is er onduidelijkheid over hoe de verschillende criteria werden bepaald.

Staatssecretaris Schouppe engageerde zich om de volledige beslissingsprocedure nauwkeurig te zullen onderzoeken. Als het kortgeding van Aviapartner de ondertekening van de licenties op 22 juni niet kan doen uitstellen, zal Schouppe zelf aan de luchthaven om uitstel vragen.

Dat Aviapartner niet langer actief zou zijn in de nationale luchthaven van zijn thuisland, zou bovendien erg nefast zijn voor de buitenlandse activiteiten van het Belgische bedrijf, aldus Schouppe.

(belga/BO)

Schouppe gaat de luchthaven van Zaventem meer bepaald vragen om de ondertekening van de grondafhandelingscontracten op 22 juni uit te stellen. Schouppe liet dinsdagnamiddag in de Senaatscommissie Financiën en Economische Zaken verstaan dat hijzelf ook verrast was dat het van oorsprong Belgische Aviapartner de duimen moest leggen voor het Zwitserse Swissport . Volgens Open Vld'er Rik Daems was de raad van bestuur niet op de hoogte van het standpunt van de luchtvaartmaatschappijen, verklaarde Swissport de afhandeling met de helft van het materieel maar met evenveel personeelsleden te kunnen realiseren, en is er onduidelijkheid over hoe de verschillende criteria werden bepaald.Staatssecretaris Schouppe engageerde zich om de volledige beslissingsprocedure nauwkeurig te zullen onderzoeken. Als het kortgeding van Aviapartner de ondertekening van de licenties op 22 juni niet kan doen uitstellen, zal Schouppe zelf aan de luchthaven om uitstel vragen. Dat Aviapartner niet langer actief zou zijn in de nationale luchthaven van zijn thuisland, zou bovendien erg nefast zijn voor de buitenlandse activiteiten van het Belgische bedrijf, aldus Schouppe.(belga/BO)