SiS heeft een jaaromzet van 10 miljoen euro, wat de omzet van Vanerum op 75 miljoen euro brengt. Het aantal werknemers van de groep stijgt met 26 tot 410.

Met de overname vergroot Vanerum zijn marktpenetratie in Scandinavië, waar het sinds vorig jaar actief is. Toen verwierf het een productievestiging in het Deense Odense.

Vanerum Group wordt geleid door Gert Van Erum, die het familiebedrijf uitbouwde tot een voorloper in de integratie van audiovisuele technologie, zoals interactieve schermen, in educatief meubilair.

Drie jaar geleden deed Vanerum al de stap naar de Verenigde Staten en vorig jaar verwierf het ook productiecapaciteit in Frankrijk.

In een gesprek met Trends vorig jaar sprak Gert Van Erum zijn mondiale ambities uit. Om die verdere groei te financieren was een kapitaaloperatie nodig. Daarom haalde hij eind september de durfkapitaalgroep Sofindev aan boord. Daarachter gaan de holding Sofina, Colruyt en de holding Imocobel van de familie De Clercq (Interparking) schuil. Van Erum en Sofindev hebben nu elk een belang van 48,5 procent in de groep. (BE.L.)

SiS heeft een jaaromzet van 10 miljoen euro, wat de omzet van Vanerum op 75 miljoen euro brengt. Het aantal werknemers van de groep stijgt met 26 tot 410. Met de overname vergroot Vanerum zijn marktpenetratie in Scandinavië, waar het sinds vorig jaar actief is. Toen verwierf het een productievestiging in het Deense Odense. Vanerum Group wordt geleid door Gert Van Erum, die het familiebedrijf uitbouwde tot een voorloper in de integratie van audiovisuele technologie, zoals interactieve schermen, in educatief meubilair. Drie jaar geleden deed Vanerum al de stap naar de Verenigde Staten en vorig jaar verwierf het ook productiecapaciteit in Frankrijk.In een gesprek met Trends vorig jaar sprak Gert Van Erum zijn mondiale ambities uit. Om die verdere groei te financieren was een kapitaaloperatie nodig. Daarom haalde hij eind september de durfkapitaalgroep Sofindev aan boord. Daarachter gaan de holding Sofina, Colruyt en de holding Imocobel van de familie De Clercq (Interparking) schuil. Van Erum en Sofindev hebben nu elk een belang van 48,5 procent in de groep. (BE.L.)