Scapino stond sinds de lente van dit jaar in de etalage. Uiteiendelijk is er dus een koper gevonden, maar de verkoopprijs wordt niet meegedeeld. Voor de 168 medewerkers van Scapino België verandert er niets: ze behouden hun arbeidsvoorwaarden bij de nieuwe werkgever.

DFM Participaties is een onbekende speler, zonder referenties in de markt. Het gaat om een nieuw bedrijfje, een investeringsmaatschappij waarachter een aantal textielondernemers zit, zegt CEO Mark Rosman in een telefonische toelichting. De zetel bevindt zich in Amsterdam.

"Het is onze bedoeling om actief te worden in de fashionsector. We voeren momenteel verregaande onderhandelingen met nog meer spelers", klinkt het zonder verdere details.

Met de overname van Scapino wil hij in elk geval vaart maken. De bedoeling is om de bestaande schoenenwinkels om te vormen tot kledingwinkels. Zij worden omgedoopt in "The Fashion Market", een nieuwe discountformule. "Het gaat in feite om een shop-in-the-shop met eigen merken en bestaande merken. We mikken op een modebewust én prijsbewust publiek", zegt Rosman. "Vergelijken met bestaande ketens is moeilijk. Het assortiment is niet te vergelijken met Zeeman of Wibra, het gaat meer richting H&M, maar dan hipper."

Het is volgens de CEO de bedoeling om tegen het einde van het jaar alle 24 Scapino-winkels om te bouwen. De Nederlandse Macintosh Retail Group wilde van de Belgische Scapino-keten af omdat die te klein was om als discounter te kunnen overleven, luidde het in april van dit jaar.

Macintosh is ook eigenaar van Brantano, dat wel goed presteert. De groep gaat zich uitsluitend toeleggen op mode, en heeft daarom ook de keten Kwantum (woondecoratie) te koop gesteld. Over dat dossier viel dinsdag geen nieuws te rapen. (Belga/BO)

Scapino stond sinds de lente van dit jaar in de etalage. Uiteiendelijk is er dus een koper gevonden, maar de verkoopprijs wordt niet meegedeeld. Voor de 168 medewerkers van Scapino België verandert er niets: ze behouden hun arbeidsvoorwaarden bij de nieuwe werkgever. DFM Participaties is een onbekende speler, zonder referenties in de markt. Het gaat om een nieuw bedrijfje, een investeringsmaatschappij waarachter een aantal textielondernemers zit, zegt CEO Mark Rosman in een telefonische toelichting. De zetel bevindt zich in Amsterdam."Het is onze bedoeling om actief te worden in de fashionsector. We voeren momenteel verregaande onderhandelingen met nog meer spelers", klinkt het zonder verdere details. Met de overname van Scapino wil hij in elk geval vaart maken. De bedoeling is om de bestaande schoenenwinkels om te vormen tot kledingwinkels. Zij worden omgedoopt in "The Fashion Market", een nieuwe discountformule. "Het gaat in feite om een shop-in-the-shop met eigen merken en bestaande merken. We mikken op een modebewust én prijsbewust publiek", zegt Rosman. "Vergelijken met bestaande ketens is moeilijk. Het assortiment is niet te vergelijken met Zeeman of Wibra, het gaat meer richting H&M, maar dan hipper." Het is volgens de CEO de bedoeling om tegen het einde van het jaar alle 24 Scapino-winkels om te bouwen. De Nederlandse Macintosh Retail Group wilde van de Belgische Scapino-keten af omdat die te klein was om als discounter te kunnen overleven, luidde het in april van dit jaar. Macintosh is ook eigenaar van Brantano, dat wel goed presteert. De groep gaat zich uitsluitend toeleggen op mode, en heeft daarom ook de keten Kwantum (woondecoratie) te koop gesteld. Over dat dossier viel dinsdag geen nieuws te rapen. (Belga/BO)