Bank of America heeft een miljardendeal met hypotheekverstrekker Fannie Mae gesloten om een einde te maken aan een jarenlang dispuut over hypotheekleningen.

Bank of America, de tweede grootste bank van de Verenigde Staten, is bereid Fannie Mae 3,6 miljard dollar te betalen om komaf te maken met claims rond toxische hypotheekleningen die tussen 2000 en 2008 verkocht werden.

De bank koopt ook 30.000 kredieten terug voor 6,75 miljard dollar, aangevuld met een compensatieregeling ter waarde van 1,3 miljard dollar. Dat brengt het totaalbedrag van de schikking 'in der minne' op 11,65 miljard dollar.

Twee jaar geleden trof Bank of America al een schikking met Freddie Mac, de andere bekende hypotheekverstrekker die het hard te verduren kreeg tijdens de kredietcrisis die halfweg 2007 begon.

Bank of America maakte maandag nog bekend dat ze een extra 2,5 miljard dollar voorziet voor een regeling met de federale toezichthouders over hypotheek-gerelateerde zaken. (Reuters/BO)

Bank of America heeft een miljardendeal met hypotheekverstrekker Fannie Mae gesloten om een einde te maken aan een jarenlang dispuut over hypotheekleningen.Bank of America, de tweede grootste bank van de Verenigde Staten, is bereid Fannie Mae 3,6 miljard dollar te betalen om komaf te maken met claims rond toxische hypotheekleningen die tussen 2000 en 2008 verkocht werden. De bank koopt ook 30.000 kredieten terug voor 6,75 miljard dollar, aangevuld met een compensatieregeling ter waarde van 1,3 miljard dollar. Dat brengt het totaalbedrag van de schikking 'in der minne' op 11,65 miljard dollar.Twee jaar geleden trof Bank of America al een schikking met Freddie Mac, de andere bekende hypotheekverstrekker die het hard te verduren kreeg tijdens de kredietcrisis die halfweg 2007 begon. Bank of America maakte maandag nog bekend dat ze een extra 2,5 miljard dollar voorziet voor een regeling met de federale toezichthouders over hypotheek-gerelateerde zaken. (Reuters/BO)