In een verklaring rept Scania van 5000 banen die zouden sneuvelen, waarvan maximaal 1000 op het hoofdkantoor in Zweden. In ons land beschikt Scania over een groot distributiecentrum in Opglabbeek.

Waar en hoe de overige banenreducties plaatsvinden is nog niet bekend. Het bedrijf, dat ook industrie- en scheepsmotoren maakt, gaat daarvoor in overleg met vakbonden.

'Hoewel het momenteel niet mogelijk is de omvang en de duur van de impact van de crisis te voorspellen (...), wordt er verwacht dat de vraag naar producten gedurende enige tijd laag zal blijven. Daarom is Scania van plan om wereldwijd te snoeien in het personeelsbestand.'

'Door de crisis moet het aantal consultants en werknemers worden herzien en moeten bepaalde onderdelen van de industriële en commerciële activiteiten aan een grondig onderzoek worden onderworpen', klinkt het in een mededeling op de website van de groep.

De onderneming heeft wereldwijd ongeveer 50.000 medewerkers in dienst. Het bedrijf heeft meerdere fabrieken in Europa en Latijns-Amerika en is vertegenwoordigd in meer dan honderd landen.

In een verklaring rept Scania van 5000 banen die zouden sneuvelen, waarvan maximaal 1000 op het hoofdkantoor in Zweden. In ons land beschikt Scania over een groot distributiecentrum in Opglabbeek.Waar en hoe de overige banenreducties plaatsvinden is nog niet bekend. Het bedrijf, dat ook industrie- en scheepsmotoren maakt, gaat daarvoor in overleg met vakbonden. 'Hoewel het momenteel niet mogelijk is de omvang en de duur van de impact van de crisis te voorspellen (...), wordt er verwacht dat de vraag naar producten gedurende enige tijd laag zal blijven. Daarom is Scania van plan om wereldwijd te snoeien in het personeelsbestand.' 'Door de crisis moet het aantal consultants en werknemers worden herzien en moeten bepaalde onderdelen van de industriële en commerciële activiteiten aan een grondig onderzoek worden onderworpen', klinkt het in een mededeling op de website van de groep. De onderneming heeft wereldwijd ongeveer 50.000 medewerkers in dienst. Het bedrijf heeft meerdere fabrieken in Europa en Latijns-Amerika en is vertegenwoordigd in meer dan honderd landen.