Tijdens een buitengewone ondernemingsraad kondigde de directie aan dat ze wil afstappen van de tweemerkenstrategie. "De groep wil in België volop inzetten op de verdere groei van het merk Media Markt, de Belgische marktleider in consumentenelektronica", zo staat in een persbericht.

Daarbij valt één slachtoffer: de Saturn-winkel in de Antwerpse Stadsfeestzaal. "Voor Saturn Meir, met een ligging op wandelafstand van Media Markt op de De Keyserlei, lijkt een omschakeling naar Media Markt onhaalbaar", luidt het. Daarom werd de intentie tot sluiting aangekondigd van de winkel waar 54 mensen werken. De directie wil naakte ontslagen vermijden.

Na de omvorming van de vier overige Saturn-winkels zal de groep 21 Media Markt-vestigingen hebben in België. Maar er zijn groeiplannen.

10 bijkomende winkels

"De komende drie jaar wil Media Markt nog tien bijkomende winkels openen", zegt Sven Degezelle, CEO van Media Markt, in het persbericht. "Dat alles is goed voor een investeringsprogramma van 30 miljoen euro en zowat 500 tot 600 bijkomende banen."
In november opent al een Media Markt de deuren in Mechelen. In de herfst van 2014 volgt Turnhout.

Media Markt-Saturn België heeft momenteel 22 winkels (17 Media Markt en 5 Saturn) en boekte in 2012 een omzet van 646 miljoen euro. Momenteel heeft de groep in België meer dan 1.500 medewerkers. (Belga/TE)

Tijdens een buitengewone ondernemingsraad kondigde de directie aan dat ze wil afstappen van de tweemerkenstrategie. "De groep wil in België volop inzetten op de verdere groei van het merk Media Markt, de Belgische marktleider in consumentenelektronica", zo staat in een persbericht. Daarbij valt één slachtoffer: de Saturn-winkel in de Antwerpse Stadsfeestzaal. "Voor Saturn Meir, met een ligging op wandelafstand van Media Markt op de De Keyserlei, lijkt een omschakeling naar Media Markt onhaalbaar", luidt het. Daarom werd de intentie tot sluiting aangekondigd van de winkel waar 54 mensen werken. De directie wil naakte ontslagen vermijden.Na de omvorming van de vier overige Saturn-winkels zal de groep 21 Media Markt-vestigingen hebben in België. Maar er zijn groeiplannen. 10 bijkomende winkels"De komende drie jaar wil Media Markt nog tien bijkomende winkels openen", zegt Sven Degezelle, CEO van Media Markt, in het persbericht. "Dat alles is goed voor een investeringsprogramma van 30 miljoen euro en zowat 500 tot 600 bijkomende banen." In november opent al een Media Markt de deuren in Mechelen. In de herfst van 2014 volgt Turnhout. Media Markt-Saturn België heeft momenteel 22 winkels (17 Media Markt en 5 Saturn) en boekte in 2012 een omzet van 646 miljoen euro. Momenteel heeft de groep in België meer dan 1.500 medewerkers. (Belga/TE)