De Persgroep, uitgever van onder meer de Volkskrant, zou een opbod niet verantwoord vinden en uiteindelijk afhaken als kandidaat-overnemer. Dat meldde De Standaard overigens afgelopen weekend al, die een bedrag van ruim 1 miljard euro vernoemde voor de overname van de Nederlandse zenders (SBS6, Net 5 en Veronica). Sanoma zou via de Nederlandse deal ook twee tv-bladen inlijven.

Sanoma gaat in Nederland samenwerken met John de Mol, die al een belang heeft in RTL, de grote concurrent van SBS. Als De Mol samen met Sanoma SBS overneemt, dan ziet hij zich verplicht uit RTL te stappen.

Op vrijdag 8 april raakte bekend dat het Finse Sanoma samen met het consortium rond De Vijver, Corelio en Gimv een overname van SBS België (VT4 en VijfTV) voorbereidde. De Vijver - onder meer in handen van Wouter Vandenhaute - is eigenaar van Woestijnvis, dat voor een kwart eigendom is van Sanoma. Woestijnvis en Sanoma geven samen Humo uit. De Finnen geven onder meer ook Flair en Libelle uit.

ProSiebenSat1 zoekt een overnemer voor SBS omdat het af te rekenen heeft met een zware schuldenlast. Het is op dit moment onduidelijk of het Duitse tv-bedrijf al een akkoord heeft met Sanoma, of dat het verder wil onderhandelen. Het Duitse televisieconcern nam SBS in juli over om als 'pan-Europese mediagroep' het grootste televisieconcern van Europa te worden.

De Persgroep, uitgever van onder meer de Volkskrant, zou een opbod niet verantwoord vinden en uiteindelijk afhaken als kandidaat-overnemer. Dat meldde De Standaard overigens afgelopen weekend al, die een bedrag van ruim 1 miljard euro vernoemde voor de overname van de Nederlandse zenders (SBS6, Net 5 en Veronica). Sanoma zou via de Nederlandse deal ook twee tv-bladen inlijven.Sanoma gaat in Nederland samenwerken met John de Mol, die al een belang heeft in RTL, de grote concurrent van SBS. Als De Mol samen met Sanoma SBS overneemt, dan ziet hij zich verplicht uit RTL te stappen. Op vrijdag 8 april raakte bekend dat het Finse Sanoma samen met het consortium rond De Vijver, Corelio en Gimv een overname van SBS België (VT4 en VijfTV) voorbereidde. De Vijver - onder meer in handen van Wouter Vandenhaute - is eigenaar van Woestijnvis, dat voor een kwart eigendom is van Sanoma. Woestijnvis en Sanoma geven samen Humo uit. De Finnen geven onder meer ook Flair en Libelle uit. ProSiebenSat1 zoekt een overnemer voor SBS omdat het af te rekenen heeft met een zware schuldenlast. Het is op dit moment onduidelijk of het Duitse tv-bedrijf al een akkoord heeft met Sanoma, of dat het verder wil onderhandelen. Het Duitse televisieconcern nam SBS in juli over om als 'pan-Europese mediagroep' het grootste televisieconcern van Europa te worden.