Het Zwitserse Geberit, producent van sanitair, heeft omgerekend 1,1 miljard euro over voor de Finse branchegenoot Sanitec. Dat maakten de bedrijven bekend. Het bestuur van Sanitec heeft aandeelhouders inmiddels geadviseerd het bod te accepteren.

Sanitec is gespecialiseerd op het gebied van keramiek en heeft 18 productielocaties in Europa. Met de overname wil Geberit uitbreiden op het gebied van keramiek in de badkamer.

Het bod van het Zwitserse bedrijf ligt 55 procent boven de slotkoers van Sanitec gisteren op de beurs van Stockholm. Aandeelhouders met iets meer dan een kwart van de stukken Sanitec in handen, hebben al toegezegd het bod te steunen.

Door de fusie ontstaat een concern met circa 12.000 werknemers, evenredig verdeeld over de bedrijven. (Belga/NS)

Het Zwitserse Geberit, producent van sanitair, heeft omgerekend 1,1 miljard euro over voor de Finse branchegenoot Sanitec. Dat maakten de bedrijven bekend. Het bestuur van Sanitec heeft aandeelhouders inmiddels geadviseerd het bod te accepteren.Sanitec is gespecialiseerd op het gebied van keramiek en heeft 18 productielocaties in Europa. Met de overname wil Geberit uitbreiden op het gebied van keramiek in de badkamer. Het bod van het Zwitserse bedrijf ligt 55 procent boven de slotkoers van Sanitec gisteren op de beurs van Stockholm. Aandeelhouders met iets meer dan een kwart van de stukken Sanitec in handen, hebben al toegezegd het bod te steunen. Door de fusie ontstaat een concern met circa 12.000 werknemers, evenredig verdeeld over de bedrijven. (Belga/NS)