Samsung heeft tijdens het eerste kwartaal van 2012 Nokia van de troon gestoten als 's werelds grootste fabrikant van telefoons, zo meldt marktonderzoeker Strategy Analytics. Nokia was sinds 1998 onafgebroken marktleider.

Tijdens de eerste drie maanden van dit jaar verkocht het Zuid-Koreaanse concern 93 miljoen telefoons, de Finnen 83 miljoen.

Smartphones

Daarnaast haalt Samsung grote rivaal Apple in als 's werelds grootste smartphonefabrikant.

Samsung verkocht 44,5 miljoen smartphones in die periode, goed voor een marktaandeel van ruim 30 procent. Apple verkocht 35,1 miljoen smartphones, goed voor een marktaandeel van 24 procent. Het Finse Nokia was goed voor de derde plaats.

Recordwinst

Vooral dankzij de succesvolle smartphoneverkoop boekte Samsung in het eerste kwartaal een recordwinst van 5,05 biljoen won (3,4 miljard euro), een stijging van 81 procent in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder (2,78 biljoen won). De omzet steeg in de eerste drie maanden van dit jaar met 22 procent, tot 45,3 biljoen won. (KVDA)

Samsung heeft tijdens het eerste kwartaal van 2012 Nokia van de troon gestoten als 's werelds grootste fabrikant van telefoons, zo meldt marktonderzoeker Strategy Analytics. Nokia was sinds 1998 onafgebroken marktleider. Tijdens de eerste drie maanden van dit jaar verkocht het Zuid-Koreaanse concern 93 miljoen telefoons, de Finnen 83 miljoen. Smartphones Daarnaast haalt Samsung grote rivaal Apple in als 's werelds grootste smartphonefabrikant. Samsung verkocht 44,5 miljoen smartphones in die periode, goed voor een marktaandeel van ruim 30 procent. Apple verkocht 35,1 miljoen smartphones, goed voor een marktaandeel van 24 procent. Het Finse Nokia was goed voor de derde plaats. Recordwinst Vooral dankzij de succesvolle smartphoneverkoop boekte Samsung in het eerste kwartaal een recordwinst van 5,05 biljoen won (3,4 miljard euro), een stijging van 81 procent in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder (2,78 biljoen won). De omzet steeg in de eerste drie maanden van dit jaar met 22 procent, tot 45,3 biljoen won. (KVDA)