Het herstructureringsplan voorziet onder meer in de sluiting van het atelier 'mechanics' en de werkplaats 'landing gears" in Brussel. Dat bevestigt de direct na een bijzondere ondernemingsraad.

Het gaat om de zoveelste herstructurering op rij bij Sabena Technics. In 2005 werkten er nog 1.200 mensen bij het bedrijf.

Economische crisis
De Belgische directie van Sabena Technics verwijst naar de mondiale economische crisis sinds 2008 en het negatief operationeel resultaat in 2011. Om het hoofd te bieden aan deze situatie en "om haar positie tussen de marktleiders te versterken en haar klanten een nog betere kwaliteit van diensten te bieden, zet de groep Sabena Technics verder in op specialisering van haar fillialen".

In het licht van deze situatie heeft Sabena Technics de intentie om het beheer van de Supply Chain van de volledige groep voor vliegtuigen gebruikt voor middellange en lange vluchten te verzekeren, haar activiteiten voor de herstelling van de onderdelen "Avionics" te hergroeperen en de diensten, die worden gekenmerkt door permanente nabije aanwezigheid en die moeten worden aangeboden op een grote hub zoals de luchthaven van Brussel, te blijven aanbieden.

Gezien de activiteit 'mechanics' in Brussel structureel verlies leidt, heeft de directie "geen enkele andere keuze om het plan op te vatten de werkplaats te sluiten", luidt het.

Verder is directie van plan om de werkplaats 'landing gears' te sluiten "gezien deze activiteit enkel zou kunnen overleven dankzij een investering die helaas niet rendabel zou zijn". Het bedrijf wil tot slot de indirecte kosten en de algemene uitgaven drukken, om een besparing van 10 procent in zijn kostenstructuur te bekomen, luidt het. (Belga/KVDA)

Het herstructureringsplan voorziet onder meer in de sluiting van het atelier 'mechanics' en de werkplaats 'landing gears" in Brussel. Dat bevestigt de direct na een bijzondere ondernemingsraad. Het gaat om de zoveelste herstructurering op rij bij Sabena Technics. In 2005 werkten er nog 1.200 mensen bij het bedrijf.Economische crisis De Belgische directie van Sabena Technics verwijst naar de mondiale economische crisis sinds 2008 en het negatief operationeel resultaat in 2011. Om het hoofd te bieden aan deze situatie en "om haar positie tussen de marktleiders te versterken en haar klanten een nog betere kwaliteit van diensten te bieden, zet de groep Sabena Technics verder in op specialisering van haar fillialen". In het licht van deze situatie heeft Sabena Technics de intentie om het beheer van de Supply Chain van de volledige groep voor vliegtuigen gebruikt voor middellange en lange vluchten te verzekeren, haar activiteiten voor de herstelling van de onderdelen "Avionics" te hergroeperen en de diensten, die worden gekenmerkt door permanente nabije aanwezigheid en die moeten worden aangeboden op een grote hub zoals de luchthaven van Brussel, te blijven aanbieden. Gezien de activiteit 'mechanics' in Brussel structureel verlies leidt, heeft de directie "geen enkele andere keuze om het plan op te vatten de werkplaats te sluiten", luidt het. Verder is directie van plan om de werkplaats 'landing gears' te sluiten "gezien deze activiteit enkel zou kunnen overleven dankzij een investering die helaas niet rendabel zou zijn". Het bedrijf wil tot slot de indirecte kosten en de algemene uitgaven drukken, om een besparing van 10 procent in zijn kostenstructuur te bekomen, luidt het. (Belga/KVDA)