Op dit moment is het niet duidelijk welk bedrag Saab heeft ontvangen, maar volgens de Zweedse krant Dagens Industri zou het gaan om bijna 11 miljoen euro. Dat bedrag maakt deel uit van een lening met een waarde van ongeveer 70 miljoen euro.

Saab rekent erop dat Youngman de komende negen dagen meer geld aan het bedrijf zal overmaken. Saab is van plan de lening uiteindelijk terug te betalen met de opbrengsten van de investeringen die het hoopt te ontvangen van Youngman en het Chinese autobedrijf Pang Da.

Beide bedrijven hebben toegezegd om 245 miljoen euro in Saab te investeren in ruil voor een aanzienlijk belang in het bedrijf. De Chinese autoriteiten moeten wel nog het licht op groen zetten vooraleer de deal kan worden doorgevoerd. Volgens Saab kan dat de komende weken het geval zijn. (Belga/BO)

Op dit moment is het niet duidelijk welk bedrag Saab heeft ontvangen, maar volgens de Zweedse krant Dagens Industri zou het gaan om bijna 11 miljoen euro. Dat bedrag maakt deel uit van een lening met een waarde van ongeveer 70 miljoen euro. Saab rekent erop dat Youngman de komende negen dagen meer geld aan het bedrijf zal overmaken. Saab is van plan de lening uiteindelijk terug te betalen met de opbrengsten van de investeringen die het hoopt te ontvangen van Youngman en het Chinese autobedrijf Pang Da. Beide bedrijven hebben toegezegd om 245 miljoen euro in Saab te investeren in ruil voor een aanzienlijk belang in het bedrijf. De Chinese autoriteiten moeten wel nog het licht op groen zetten vooraleer de deal kan worden doorgevoerd. Volgens Saab kan dat de komende weken het geval zijn. (Belga/BO)