De overeenkomst tussen Spyker en Hawtai hing vast aan enkele aantal voorwaarden, waaronder de goedkeuring van de aandeelhouders. Nu blijkt dat Hawtai er niet is in geslaagd aan die voorwaarden te voldoen.

De Chinezen zouden naar verluidt 150 miljoen euro investeren in Spyker, het moederbedrijf van het Zweedse Saab. Hawtai zou een belang van 29,9 procent (120 miljoen euro) krijgen in Spyker. De resterende 30 miljoen euro zou dienen als lening.

Spyker wilde via de kapitaalinjectie van de Chinezen de productie bij Saab hervatten. De productie bij de Zweedse autobouwer ligt al weken stil door onbetaalde facturen van toeleveranciers.

Spyker heeft donderdag laten weten dat er onderhandeld wordt met andere Chinese bedrijven over een mogelijke fiinanciering.

De overeenkomst tussen Spyker en Hawtai hing vast aan enkele aantal voorwaarden, waaronder de goedkeuring van de aandeelhouders. Nu blijkt dat Hawtai er niet is in geslaagd aan die voorwaarden te voldoen. De Chinezen zouden naar verluidt 150 miljoen euro investeren in Spyker, het moederbedrijf van het Zweedse Saab. Hawtai zou een belang van 29,9 procent (120 miljoen euro) krijgen in Spyker. De resterende 30 miljoen euro zou dienen als lening. Spyker wilde via de kapitaalinjectie van de Chinezen de productie bij Saab hervatten. De productie bij de Zweedse autobouwer ligt al weken stil door onbetaalde facturen van toeleveranciers. Spyker heeft donderdag laten weten dat er onderhandeld wordt met andere Chinese bedrijven over een mogelijke fiinanciering.