De nettowinst in de laatste drie maanden van 2022 liep op tot 295,9 miljard Taiwanese dollar (9 miljard euro), een stijging van 78 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

Het resultaat was ook beter dan analisten in doorsnee hadden verwacht.

Voor het eerst in de afgelopen twee jaar viel de omzet wel lager uit dan verwacht. Toch vielen de opbrengsten met 625,5 miljard Taiwanese dollar nog altijd 43 procent hoger uit dan een jaar eerder.

Onzekerheid

De chipindustrie kampt met onzekerheid over de vraag naar elektronica nu de economische vooruitzichten verslechteren en veel consumenten kampen met gestegen kosten.

Daarnaast speelt de handelsstrijd tussen de Verenigde Staten en China de sector parten. De VS voerden vorig jaar verdere beperkingen in voor de export van technologisch geavanceerde halfgeleiders naar het Aziatische land.

Ondertussen is TSMC bezig met uitbreidingen buiten thuisland Taiwan om klanten tegemoet te komen die meer verspreid over de wereld chips willen inkopen.

De nettowinst in de laatste drie maanden van 2022 liep op tot 295,9 miljard Taiwanese dollar (9 miljard euro), een stijging van 78 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Het resultaat was ook beter dan analisten in doorsnee hadden verwacht. Voor het eerst in de afgelopen twee jaar viel de omzet wel lager uit dan verwacht. Toch vielen de opbrengsten met 625,5 miljard Taiwanese dollar nog altijd 43 procent hoger uit dan een jaar eerder. De chipindustrie kampt met onzekerheid over de vraag naar elektronica nu de economische vooruitzichten verslechteren en veel consumenten kampen met gestegen kosten. Daarnaast speelt de handelsstrijd tussen de Verenigde Staten en China de sector parten. De VS voerden vorig jaar verdere beperkingen in voor de export van technologisch geavanceerde halfgeleiders naar het Aziatische land. Ondertussen is TSMC bezig met uitbreidingen buiten thuisland Taiwan om klanten tegemoet te komen die meer verspreid over de wereld chips willen inkopen.