Bankia werd door de kredietbeoordelaar tot rommel gedegradeerd. Grootbanken Santander en BBVA bleven buiten schot.

De Spaanse banksector lijdt onder het instorten van de lokale vastgoedmarkt. In april had het ratingbureau al eens de kredietwaardigheid van elf banken verlaagd.

De deels genationaliseerde grootbank wil de regering bijkomende financiële steun van 19 miljard euro vragen. Dat komt bovenop de 4,5 miljard euro die het bedrijf twee jaar geleden uit een reddingsfonds voor de banken kreeg. Indien Madrid ingaat op de vraag, wordt de financiële redding meteen de grootste uit de geschiedenis van Spanje. (Belga/TE)

Bankia werd door de kredietbeoordelaar tot rommel gedegradeerd. Grootbanken Santander en BBVA bleven buiten schot. De Spaanse banksector lijdt onder het instorten van de lokale vastgoedmarkt. In april had het ratingbureau al eens de kredietwaardigheid van elf banken verlaagd.De deels genationaliseerde grootbank wil de regering bijkomende financiële steun van 19 miljard euro vragen. Dat komt bovenop de 4,5 miljard euro die het bedrijf twee jaar geleden uit een reddingsfonds voor de banken kreeg. Indien Madrid ingaat op de vraag, wordt de financiële redding meteen de grootste uit de geschiedenis van Spanje. (Belga/TE)