'Lowcost'luchtvaartmaatschappij Ryanair dreigt ermee zijn activiteiten op de luchthaven van Charleroi terug te schroeven als er een taks op de vliegtuigtickets moet worden betaald.

Ryanair is van plan de vluchten op Brussels South Airport met 17 procent af te bouwen als de Waalse regering doorzet met de plannen om een taks van 3 euro te heffen op vliegtuigtickets.

Ryanair maakt de waarschuwing aan het adres van de Waalse regering concreet: 17 procent minder vluchten brengen een miljoen minder passagiers, wat kan leiden tot een duizendtal banen dat verloren gaat.

Volgens Ryanair zal de taks op de tickets in Charleroi ervoor zorgen dat passagiers voor de luchthaven van Zaventem zullen kiezen. De Ierse maatschappij verwijst in dat verband naar wat is gebeurd in andere landen die een gelijkaardige taks invoerden, zoals met name in Ierland zelf. Daar daalde het aantal passagiers met 24 procent van 30 miljoen in 2007 naar 23 miljoen in 2012, luidt het.

De Ierse lagekostenmaatschappij omschrijft de plannen van de Waalse regering als 'zelfdestructief en wil dringend om de tafel zittten om een en ander te bespreken. (Belga/BO)

'Lowcost'luchtvaartmaatschappij Ryanair dreigt ermee zijn activiteiten op de luchthaven van Charleroi terug te schroeven als er een taks op de vliegtuigtickets moet worden betaald. Ryanair is van plan de vluchten op Brussels South Airport met 17 procent af te bouwen als de Waalse regering doorzet met de plannen om een taks van 3 euro te heffen op vliegtuigtickets. Ryanair maakt de waarschuwing aan het adres van de Waalse regering concreet: 17 procent minder vluchten brengen een miljoen minder passagiers, wat kan leiden tot een duizendtal banen dat verloren gaat.Volgens Ryanair zal de taks op de tickets in Charleroi ervoor zorgen dat passagiers voor de luchthaven van Zaventem zullen kiezen. De Ierse maatschappij verwijst in dat verband naar wat is gebeurd in andere landen die een gelijkaardige taks invoerden, zoals met name in Ierland zelf. Daar daalde het aantal passagiers met 24 procent van 30 miljoen in 2007 naar 23 miljoen in 2012, luidt het. De Ierse lagekostenmaatschappij omschrijft de plannen van de Waalse regering als 'zelfdestructief en wil dringend om de tafel zittten om een en ander te bespreken. (Belga/BO)