De vakbond was vooraf beducht voor de inzet van buitenlands personeel. Lebbe meent dat van de vijftien toestellen die op Charleroi gestationeerd zijn, er vrijdagochtend zes werden bemand met cabinepersoneel afkomstig van andere basissen. De piloten dreigden er donderdagavond nochtans mee dat ze ook het werk zouden neerleggen als de directie op die manier de actie zou proberen omzeilen. Dat dreigement werd vrijdagmiddag nog niet hard gemaakt.

Lebbe reageert vrijdag wel tevreden op de mobilisatie onder het Belgische personeel. Volgens de vakbondsman nemen tussen de 150 en 200 mensen in Charleroi aan de actie deel. Vrijdagochtend was een 60-tal heen-en-terugvluchten geschrapt, al kan dat aantal in de loop van de dag evolueren.

De vakbondsman verwacht dat de onvrede de volgende dagen nog zal toenemen, met mogelijk nog meer vluchten die worden geschrapt. 'Bij Ryanair zijn er veel nieuwkomers en het is altijd moeilijk om die mensen te mobiliseren. Niettemin krijgen we echo's vanop de werkvloer dat er een kans bestaat dat ze betrokken zullen worden en de mobilisatie volgende week groter zal zijn'.

Volgende zaterdag 7 januari zal de vakbond ook een manifestatie houden voor het gerechtsgebouw in Bergen. 'We vertrekken om 10.00 uur op de luchthaven per bus naar het justitiepaleis, waar al onze klachten worden behandeld', aldus de vakbondsman.

De in België gestationeerde stewards en stewardessen van Ryanair leggen deze kerstvakantie twee weekends op rij het werk neer: van vrijdag 30 december tot en met zondag 1 januari, en het weekend van 7 en 8 januari. De bonden klagen de houding van de Ierse budgetvlieger aan, die volgens hen nog altijd weigert om het wettelijke minimumloon in België te betalen.

De directie van Ryanair was vrijdagmiddag niet bereikbaar voor commentaar.

De vakbond was vooraf beducht voor de inzet van buitenlands personeel. Lebbe meent dat van de vijftien toestellen die op Charleroi gestationeerd zijn, er vrijdagochtend zes werden bemand met cabinepersoneel afkomstig van andere basissen. De piloten dreigden er donderdagavond nochtans mee dat ze ook het werk zouden neerleggen als de directie op die manier de actie zou proberen omzeilen. Dat dreigement werd vrijdagmiddag nog niet hard gemaakt. Lebbe reageert vrijdag wel tevreden op de mobilisatie onder het Belgische personeel. Volgens de vakbondsman nemen tussen de 150 en 200 mensen in Charleroi aan de actie deel. Vrijdagochtend was een 60-tal heen-en-terugvluchten geschrapt, al kan dat aantal in de loop van de dag evolueren. De vakbondsman verwacht dat de onvrede de volgende dagen nog zal toenemen, met mogelijk nog meer vluchten die worden geschrapt. 'Bij Ryanair zijn er veel nieuwkomers en het is altijd moeilijk om die mensen te mobiliseren. Niettemin krijgen we echo's vanop de werkvloer dat er een kans bestaat dat ze betrokken zullen worden en de mobilisatie volgende week groter zal zijn'. Volgende zaterdag 7 januari zal de vakbond ook een manifestatie houden voor het gerechtsgebouw in Bergen. 'We vertrekken om 10.00 uur op de luchthaven per bus naar het justitiepaleis, waar al onze klachten worden behandeld', aldus de vakbondsman. De in België gestationeerde stewards en stewardessen van Ryanair leggen deze kerstvakantie twee weekends op rij het werk neer: van vrijdag 30 december tot en met zondag 1 januari, en het weekend van 7 en 8 januari. De bonden klagen de houding van de Ierse budgetvlieger aan, die volgens hen nog altijd weigert om het wettelijke minimumloon in België te betalen.De directie van Ryanair was vrijdagmiddag niet bereikbaar voor commentaar.