Prijsbreker Ryanair stuurt een winstwaarschuwing de wereld in als gevolg van onzekerheid door het brexit-referendum en de angst voor terreur.

Hoewel Ryanair op dit moment voor het lopende boekjaar - dat loopt tot maart 2017 - nog steeds rekent op eeen nettowinst tussen de 1,38 en 1,43 miljard euro, waarschuwt de Ierse luchtvaartmaatschappij voor de risico's die het brexit-referendum meebrengen. Ook de terrreurdreigng zorgt er mogelijk voor dat de lopende winstprognoses neerwaarts worden bijgesteld, laat het bedrijf maandag verstaan.

Ryanair voerde de afgelopen maanden actief campagne tegen een Brits vertrek uit de Europese Unie, onder meer met advertenties in kranten en aankondigingen tijdens vluchten.

Voorts verwacht de lagekostenluchtvaartmaatschappij dat de ticketprijzen in de belangrijke vakantieperiode juli tot en met september sterker zullen dalen dan aanvankelijk verwacht werd.

In het afgelopen kwartaal boekte het bedrijf een nettowinst van 256 miljoen euro, een stijging van ruim 4 procent op jaarbasis. De omzet klom met 2 procent tot bijna 1,7 miljard euro. (ANP/BO)

Prijsbreker Ryanair stuurt een winstwaarschuwing de wereld in als gevolg van onzekerheid door het brexit-referendum en de angst voor terreur. Hoewel Ryanair op dit moment voor het lopende boekjaar - dat loopt tot maart 2017 - nog steeds rekent op eeen nettowinst tussen de 1,38 en 1,43 miljard euro, waarschuwt de Ierse luchtvaartmaatschappij voor de risico's die het brexit-referendum meebrengen. Ook de terrreurdreigng zorgt er mogelijk voor dat de lopende winstprognoses neerwaarts worden bijgesteld, laat het bedrijf maandag verstaan. Ryanair voerde de afgelopen maanden actief campagne tegen een Brits vertrek uit de Europese Unie, onder meer met advertenties in kranten en aankondigingen tijdens vluchten. Voorts verwacht de lagekostenluchtvaartmaatschappij dat de ticketprijzen in de belangrijke vakantieperiode juli tot en met september sterker zullen dalen dan aanvankelijk verwacht werd. In het afgelopen kwartaal boekte het bedrijf een nettowinst van 256 miljoen euro, een stijging van ruim 4 procent op jaarbasis. De omzet klom met 2 procent tot bijna 1,7 miljard euro. (ANP/BO)