Daarover werd na vier maanden van intensieve onderhandelingen een principieel akkoord bereikt met de stadbesturen van Oostende en Brugge en met het provinciaal toerismebedrijf Westtoerisme. De overheden hebben ook financiële steun toegezegd aan Ryanair.

De Ieren zullen vanaf november met een frequentie van drie maal per week vliegen op Barcelona en Malaga. Volgens berekeningen zouden deze luchtbruggen goed moeten zijn voor 20.000 passagiers per jaar en per bestemming. De officiële timetable ligt nog niet vast, maar zal heel binnenkort bekend gemaakt worden. Ryanair wil wel zekerheid over de rendabiliteit van zijn vluchten vanuit Oostende; Daarbij wordt een bezettingsgraag naar voor geschoven van 75 procent, zonder dat daar een tijdslimiet wordt op geplakt. Wordt de 75 procent niet gehaald, dan zal Ryanair naar eigen zeggen zijn vluchten vanuit Oostende opnieuw schrappen.
De Ierse maatschappij opende in 2003 al eens kortstondig een lijn tussen Oostende en Londen, maar gaf toen zijn inspanning na vier maanden al terug op wegens "onvoldoende".

KC

Daarover werd na vier maanden van intensieve onderhandelingen een principieel akkoord bereikt met de stadbesturen van Oostende en Brugge en met het provinciaal toerismebedrijf Westtoerisme. De overheden hebben ook financiële steun toegezegd aan Ryanair. De Ieren zullen vanaf november met een frequentie van drie maal per week vliegen op Barcelona en Malaga. Volgens berekeningen zouden deze luchtbruggen goed moeten zijn voor 20.000 passagiers per jaar en per bestemming. De officiële timetable ligt nog niet vast, maar zal heel binnenkort bekend gemaakt worden. Ryanair wil wel zekerheid over de rendabiliteit van zijn vluchten vanuit Oostende; Daarbij wordt een bezettingsgraag naar voor geschoven van 75 procent, zonder dat daar een tijdslimiet wordt op geplakt. Wordt de 75 procent niet gehaald, dan zal Ryanair naar eigen zeggen zijn vluchten vanuit Oostende opnieuw schrappen. De Ierse maatschappij opende in 2003 al eens kortstondig een lijn tussen Oostende en Londen, maar gaf toen zijn inspanning na vier maanden al terug op wegens "onvoldoende". KC