De winst na belastingen in het boekjaar dat loopt tot eind maart volgend jaar, komt naar verwachting uit tussen de 620 miljoen en 650 miljoen euro. Eerder rekende Ryanair nog op 580 miljoen tot 620 miljoen euro.

Afgelopen kwartaal boekte de prijsvechter een winst van 197 miljoen euro. Dat is meer dan tweemaal zo veel als de 78 miljoen euro die in dezelfde periode vorig jaar in de boeken ging. Ryanair is erin geslaagd zijn vluchten beter te vullen en profiteerde daarnaast van veel reizigers rond Pasen. De omzet steeg met 11 procent tot bijna 1,5 miljard euro.

Europa's grootste budgetluchtvaartmaatschappij moest de toenemende concurrentie van andere prijsvechters en de stijgende brandstofkosten vorig boekjaar nog cash betalen met de eerste winstdaling in 5 jaar (daling 8 procent naar 523 miljoen euro). Maar dit jaar gaat de maatschappij dus weer uit van een winstgroei.

Door maatregelen als toegewezen zitplaatsen, verlaagde bagagetoeslag en een simpelere website probeert Ryanair nu ook meer zakenreizigers, oudere passagiers en gezinnen met kinderen aan te trekken. Van april tot en met juni vervoerde Ryanair in totaal 24,3 miljoen mensen, een stijging op jaarbasis van 4 procent. (Belga/BO)

De winst na belastingen in het boekjaar dat loopt tot eind maart volgend jaar, komt naar verwachting uit tussen de 620 miljoen en 650 miljoen euro. Eerder rekende Ryanair nog op 580 miljoen tot 620 miljoen euro. Afgelopen kwartaal boekte de prijsvechter een winst van 197 miljoen euro. Dat is meer dan tweemaal zo veel als de 78 miljoen euro die in dezelfde periode vorig jaar in de boeken ging. Ryanair is erin geslaagd zijn vluchten beter te vullen en profiteerde daarnaast van veel reizigers rond Pasen. De omzet steeg met 11 procent tot bijna 1,5 miljard euro. Europa's grootste budgetluchtvaartmaatschappij moest de toenemende concurrentie van andere prijsvechters en de stijgende brandstofkosten vorig boekjaar nog cash betalen met de eerste winstdaling in 5 jaar (daling 8 procent naar 523 miljoen euro). Maar dit jaar gaat de maatschappij dus weer uit van een winstgroei. Door maatregelen als toegewezen zitplaatsen, verlaagde bagagetoeslag en een simpelere website probeert Ryanair nu ook meer zakenreizigers, oudere passagiers en gezinnen met kinderen aan te trekken. Van april tot en met juni vervoerde Ryanair in totaal 24,3 miljoen mensen, een stijging op jaarbasis van 4 procent. (Belga/BO)