Dertien verbindingen, of 84 wekelijkse vluchten, verdwijnen op de luchthaven Düsseldorf-Weeze, vlakbij de Nederlandse grens. Acht verbindingen (58 wekelijkse vluchten) worden geschrapt in Bremen en vier verbindingen (122 vluchten) op de luchthaven Berlin-Schönefeld, aldus Ryanair. Eerder had ze al aangekondigd negen verbindingen (150 wekelijkse vluchten) te schrappen op de luchthaven Frankfurt Hahn.

Volgens Ryanair vallen door het snoeien in totaal drie miljoen passagiers per jaar weg en gaan 3.000 banen verloren.

De Ierse maatschappij stelt de Duitse regering verantwoordelijk. Vanaf 1 januari 2011 geldt in Duitsland een belasting op alle passagiersvluchten die in het land vertrekken. Het bedrag van de taks bedraagt 8, 25 of 45 euro per ticket, afhankelijk van de vluchtafstand.

De taks moet Duitsland 1 miljard euro per jaar opleveren.

Ryanair verzet zich ook tegen gelijkaardige belastingen in Ierland en Groot-Brittannië.

Dertien verbindingen, of 84 wekelijkse vluchten, verdwijnen op de luchthaven Düsseldorf-Weeze, vlakbij de Nederlandse grens. Acht verbindingen (58 wekelijkse vluchten) worden geschrapt in Bremen en vier verbindingen (122 vluchten) op de luchthaven Berlin-Schönefeld, aldus Ryanair. Eerder had ze al aangekondigd negen verbindingen (150 wekelijkse vluchten) te schrappen op de luchthaven Frankfurt Hahn. Volgens Ryanair vallen door het snoeien in totaal drie miljoen passagiers per jaar weg en gaan 3.000 banen verloren. De Ierse maatschappij stelt de Duitse regering verantwoordelijk. Vanaf 1 januari 2011 geldt in Duitsland een belasting op alle passagiersvluchten die in het land vertrekken. Het bedrag van de taks bedraagt 8, 25 of 45 euro per ticket, afhankelijk van de vluchtafstand. De taks moet Duitsland 1 miljard euro per jaar opleveren. Ryanair verzet zich ook tegen gelijkaardige belastingen in Ierland en Groot-Brittannië.