Ryanair was erin geslaagd overheidssteun te krijgen via drie Franse regionale luchthavens: Angoulême, Pau en Nîmes.

De Europese Commissie keurde woensdag overheidssteun, bijvoorbeeld voor infrastructuur, goed voor de Duitse regionale luchthavens Dortmund, Leipzig/Halle en Niederrhein-Weeze en de drie Franse luchthavens.

Maar bij de drie Franse regionale luchthavens was er ook overheidssteun die Ryanair en een Transavia.com France - een budgetvlieger van Air France-KLM - genoten, waarbij er sprake is van oneerlijke concurrentie ten opzichte van andere luchtvaartmaatschappijen.

Voor Nîmes moet Ryanair 6,4 miljoen euro terugbetalen, voor Angoulême gaat het om ongeveer 868.000 euro. Wat Pau betreft, zal Ryanair rond de 2,4 miljoen euro op tafel moeten leggen en Transavia 400.000 euro.

Ryanair liet in een reactie weten de 'foutieve' beslissing van de Europese Commissie niet zomaar te zullen aanvaarden. Ryanair, dat onder meer dankzij lucratieve deals met kleine , regionale luchthavens kon uitgroeien tot de grootste internationale luchtvaartmaatschappij in Europa, voegde eraan toe dat de uitspraak van de Commissie zijn uitbreidingsplannen in ieder geval niet zal belemmeren.

(AFP/BO)

Ryanair was erin geslaagd overheidssteun te krijgen via drie Franse regionale luchthavens: Angoulême, Pau en Nîmes. De Europese Commissie keurde woensdag overheidssteun, bijvoorbeeld voor infrastructuur, goed voor de Duitse regionale luchthavens Dortmund, Leipzig/Halle en Niederrhein-Weeze en de drie Franse luchthavens. Maar bij de drie Franse regionale luchthavens was er ook overheidssteun die Ryanair en een Transavia.com France - een budgetvlieger van Air France-KLM - genoten, waarbij er sprake is van oneerlijke concurrentie ten opzichte van andere luchtvaartmaatschappijen. Voor Nîmes moet Ryanair 6,4 miljoen euro terugbetalen, voor Angoulême gaat het om ongeveer 868.000 euro. Wat Pau betreft, zal Ryanair rond de 2,4 miljoen euro op tafel moeten leggen en Transavia 400.000 euro.Ryanair liet in een reactie weten de 'foutieve' beslissing van de Europese Commissie niet zomaar te zullen aanvaarden. Ryanair, dat onder meer dankzij lucratieve deals met kleine , regionale luchthavens kon uitgroeien tot de grootste internationale luchtvaartmaatschappij in Europa, voegde eraan toe dat de uitspraak van de Commissie zijn uitbreidingsplannen in ieder geval niet zal belemmeren. (AFP/BO)